Londra Olimpiyat Oyunları'nda, kadınlar voleybolda (B) Grubu'nda mücadele eden Türkiye, Güney Kore'yi 3-2 yendi.

Earls Court Salonu'nda oynanan maça çok iyi başlayan Türkiye, Neslihan ve Neriman'ın skora katkısıyla ilk teknik molaya 8-3 önde girdi. File önünde mükemmel bir oyun çıkaran ''Filenin Sultanları'', skoru 9-5 yaptıktan sonra güçlürakibine hiç sayı şansı vermedi ve ikinci teknik molayı da 16-5 üstün geçti. Bir ara farkı 12 sayıya kadar (19-7) çıkaran milliler, 24 dakika süren ilk seti 25-16 kazandı.

İlk setin temposunu ikinci sete taşımakta zorlanan milli takım, bu setin hemen başında 5-1 geriye düştü. İlk teknik molayı 8-5 önde geçen Güney Kore karşısında yavaş yavaş oyuna ağırlığını koyan Türkiye, 13-13 eşitliği yakaladı.

İkinci teknik molayı da 16-15 önde bitiren Güney Kore, smaçlarda ilk setteki performansını sürdüren, ancak bloklarda başarı yüzdesi büyük oranda düşen milliler karşısında ikinci seti 25-21 aldı.

Üçüncü setin başında temposunu yeniden yakalayan ''Filenin Sultanları'' hatalı servislerle rakibine sayı verse de file önünde etkili oyunuyla ilk teknik molayı 8-5 üstün geçti. Kaptan Esra, Neslihan ve Gözde'nin oyuna katkısıyla milliler, ikinci teknik molaya 16-11 önde girdi. Hızlı oyunuyla istediğini alan milli voleybolcular, 25 dakika süren seti 25-18 kazanarak yeniden setlerde öne geçti.

Dördüncü sette ilk teknik molayı 8-4 üstün tamamlayan Türkiye, üst üste yaptığı basit hatalarla rakibinin 8-8'lik eşitliği yakalamasına engel olamadı. Gözde ve Büşra'nın smaçlarıyla yeniden öne geçen milli takım, bu üstünlüğünü koruyamadı ve ikinci teknik molaya 16-15 geride girdi. Hatalı servis ve basit hatalarla kritik puan kayıplarına engel olamayan ve file önünde Güney Kore'yi geçmekte zorlanan Türkiye, dördüncü seti 25-19 kaybetti ve setlerde durum 2-2 oldu.

Başa baş geçen son sette saha değişimine 8-6 Türkiye önde girdi. 12-12'lik eşitliğin ardından Gözde ve Neslihan'ın kritik sayılarıyla son seti 15-12, maçı da 3-2 kazandı.

-Son randevu ABD ile-

Güney Kore engelini 3-2'lik galibiyetle geçen ''Filenin Sultanları'', gruptaki beşinci ve son maçında 5 Ağustos Pazar günü ABD ile karşılaşacak.

Earls Court'ta oynanacak ve saat 22.00'de başlayacak mücadelede Türkiye, ABD karşısında galibiyet alması halinde çeyrek finale yükselen taraf olacak.

Millilerin ABD'ye 3-0 ya da 3-1 yenilmesi halinde, Brezilya, son maçında Sırbistan karşısında 3-0 ya da 3-1 galip gelirse Brezilya gruptan çıkmayı başaracak. Türkiye'nin ABD'ye 3-2 yenilmesi halinde ise Brezilya'ya gruptan çıkmak için 3-0'lık galibiyet gerekecek.

Türkiye ABD'ye 3-2 yenilmesi durumunda, puanını 7'ye çıkaracak. Fakat halen 7'şer puana sahip Çin ve Güney Kore arasında yapılacak maçın 5 sette tamamlanması durumunda hem Çin hem de Güney Kore sıralamada Türkiye'nin üzerinde yer alacak. Bu durumda Türkiye'nin gruptan çıkabilmesi için Brezilya'nın da son maçında set kaybetmesi gerekecek.

Grupta 6 puanla dördüncü sırada yer alan Türkiye, şu ana kadar 9 set aldı, 8 set kaybetti. 4 puanla 5. sırada bulunan Brezilya ise 7 set kazandı ve 10 set verdi.