Bu ligde toplamda 36 takım olduğu için takımlar kırmızı ve beyaz olmak üzere iki grupta mücadele ederler. Her iki grupta da 18 takım her sezon kendi aralarında ikişer müsabaka yaparlar. Bu müsabakalar sonrası, sezon sonunda grubun lideri direk olarak 1. lige yükselir. İki grubun liderleri yani iki takımın yükselmesi sonrası, 1. lige çıkacak olan 3. takımı belirlemek için Play Off maçları yapılır.

Sitemizde Süper Toto 2. Lig Play Off maç yayınları da yapılmaktadır. Play Off, iki kademeden oluşmaktadır: Grup içi eşleşmeler ve final müsabakaları....

Grup İçi Eşleşmeler

Grup içi eşleşmeler, her iki grubun sezon sonu sıralamasında 2, 3, 4 ve 5. sırasında yer alan takımları arasında gerçekleşmektedir. Buna göre birinci eşleşme 2. ve 5. takımları arasında, ikinci eşleşme ise 3 ve 4. takımları arasında yapılmaktadır.

Birinci ve ikinci eşleşmeler çift maç eleme usulü ile yapılır ve ilk maçlar 4 ve 5. sıradaki takımların sahasında oynanır. Böylece eşleşmelerde kazanan takımlar, üçüncü eşleşmeyi oluşturmuş kabul edilirler.

Üçüncü eşleşme de çift maç eleme usulü ile mücadele ederler ve ilk maç ikinci eşleşmenin galibinin sahasında gerçekleşir. Üçüncü eşleşmelerin sonunda final oynayacak iki grup lideri belirlenmiş olur.

Profesyonle liglerde olduğu kadar heyecan veren bu 2. lig maçlarında da canlı maç izlemek için web kanalımızdan faydalanılabilir.

Üçüncü eşleşmeleri kazanan iki takımın arasında, tarafsız bir sahada ve tek maç eleme usulüne göre yapılır. Final müsabakası normal süresinde berabere biterse, 15’er dakikalık iki devre halinde uzatılır. Yine eşitlik bozulmaz ise penaltı vuruşlarına geçilir. Final müsabakasının galibi 1. lige yükselmeye hak kazanan takım olur.

Play Off Kuralları

Galibiyet sayıları eşitse, averaja bakılır. Justin tv izlendiğinde de takip edilebileceği gibi bu kural basketbolda da aynen geçerlidir.

Averaj da galibi belirlemeye yetmiyor ise 15 dakikalık iki uzatma devresi oynanır.

Uzatmada gol atılmazsa, penaltı atışları, gol atılırsa ve eşitlik hala bozulmadıysa misafir takım tur atlar.