İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada 01 Ocak 2012 Pazar günü saat 15.00'te Galatasaray Lisesi önünden Taksime Meydan'na doğru yapılması planlanan "Temiz Lig İçin Yürüyedur" yürüyüşüne izin verilmeyeceği açıklandı. Açıklamada yürüyüş planlanan güzergahın "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu"na göre izin verilen alanlar arasında yer almadığı hatırlatılarak İstanbul Valiliği tarafından yürüyüşe izin verilmediği ve bunun taraflara iletildiği açıklandı.

Ancak yürüyüş TFF'nun İstinye'de ki binasının önünde yapılacağı açıklandı.

Yürüyüşe izin verilmeme gerekçesi olarak da "diğer futbol taraftarlarını tahrik edeceği, bu kesimler arasında çatışma çıkarma potansiyelinin yüksek olduğu, toplantıya katılanlara karşı olumsuz davranışlar ve tepkiler gösterilmesine sebebiyet verebileceği, provokatif olayların çıkmasına neden olabileceği, bu nedenle ortaya çıkabilecek olumsuz davranış ve tepkilerin kamu düzeni ve esenliğinin bozulmasına sebep olabileceği, kamu güvenliğini tehdit edebilecek faaliyetlere zemin oluşturabileceği değerlendirilmektedir" denildi.

YÜRÜYÜŞÜN KURALLARI AÇIKLANDI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

61saat.com İSTİNYEDE OLACAK
Dakika dakika saniye saniye İstinye'de ki büyük gösteride neler olduğunu bol fotoğraflarla okurlarına duyuracak olan 61saat.com, miting alanından taraftarların görüşlerini de anında sayfalarına aktaracak. Trabzonspor’un büyük taraftarının temiz futbol ve hakkımı teslim edin mantığıyla şekillenecek olan bu büyük gösterisinde alandan anında haberlerle Trabzonspor’un haklı isyanını bütün dünyaya duyurmayı görev bilen 61saat.com, İstinye Mitingi alanında her yerde olacak…