Trabzonspor Yönetimi, resmi internet sitesinden yapılan bir açıklamayla taraftarlara uyarılarda bulundu. Kulübün saha olayları nedeniyle 6 maçta 87 bin 500 TL ceza ödediğinin belirtildiği o duyuruda şu ifadeler yer aldı: “6222 sayılı sporda düzensizliğin önlenmesine dair kanun ve TFF ile UEFA talimatları gereği stadyumlarda meşale yakmak, stadyumlara yanıcı, yakıcı maddeler sokmak, sahaya konfeti, su şişesi ve benzeri maddeler atmak, koltuk kırmak, merdiven boşluklarına oturmak ve kötü tezahüratta bulunmak kesinlikle yasaktır. Bunları yapanlar kulübümüze getireceği zararların yanı sıra kendileri de çok ciddi cezalarla karşı karşıya kalacaklardır.” 

Madde madde ceza lisetesi

Spor alanına kesici, ezici veya delici aletleri, patlayıcı, parlayıcı, yanıcı ve yakıcı maddeleri sokan kişiye 3 ay-1 yıl,kullanan kişiye 1 yıl-3 yıl arası hapis cezası.

Maça biletsiz giren kişiye adli para cezası.

Kasten yaralama suçu işleyen kişiye neticesi sebebiyle 1 yıl-16 yıl arası hapis cezası.

Stat malına zarar verme, koltuk kırma suçu işleyen kişiye 1 yıl-6 yıl hapis cezası.

Şike ile ilgili tezahüratlarda bulunmak kesinlikle yasak ve çok ciddi ceza yaptırımı var.

Spor alanı ve çevresinde hakaret içeren (küfür vb.) söz ve davranışları sergileyen kişiye 15 günden az olmamak üzere adli para cezası, din, dil, ırk, etnik köken, cinsiyet veya mezhep farkı gözeten hakaretler içerirse 6 ay-2 yıl arası hapis cezası.