TRABZON (AA) - SELÇUK KILIÇ - Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Nevzat Aydın, sağ bek ve sağ açık transferi yapmayı düşündüklerini, bu konuda hummalı bir çalışma sürdürdüklerini söyledi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gerçekleştirdikleri transferlerin ardından takıma sağ bek ve sağ açık oyuncusu katmaya yoğunlaştıklarını belirtti.

Bu mevkilerde 5-6 oyuncuyla ilgilendiklerini kaydeden Aydın, şu ifadeleri kullandı:

"Son haftanın son dakikasına kadar hepsiyle uğraşacağız. Sağ bek ve sağ açık transferi yapmayı düşünüyoruz ama 'futbolcu transferi yapacağız, almak zorundayız' diye bir şey yok. Kendimizi almak zorunda hissedip transfer yapmayacağız. İyi hissetmiyorsak bir daha ki transfer döneminde devre arasında kadromuzu güçlendireceğiz. Şu an için bütün gücümüzle uğraşıyoruz. Taraftarımız rahat olsun, hummalı bir çalışma sürüyor ve son ana kadar sürecek."

Aydın, Dinamo Zagrebli El Arbi Hillel Soudani ile Rosenborg'dan Jonas Svensson'un transferlerini doğruladıkları için bu isimler üzerinde bir yoğunlaşma olduğunu ancak başka oyuncularla da görüşme halinde bulunduklarını vurguladı. Aydın, "Bu oyuncuların haricinde sağ bek ve sağ açıkta görüşülen 2-3 oyuncu daha var. Şanslı olduğumuz nokta, Avrupa'da ligler ve kupa maçları oynanıyor. Bu oyuncuların hepsini izliyoruz. Scout ekibi dağılmış durumda, son izlemeleri yapıyor. Bu transferleri bitirmeye çalışıyoruz." diye konuştu.


- "Verimli bir transfer dönemi"


Nevzat Aydın, takıma kattıkları yabancı transferler nedeniyle kendilerine gelen tepkilerin olumlu olduğunu da kaydederek, şöyle devam etti:

"Böyle tepkiler geleceğini zaten biliyorduk. Trabzonspor, geçmiş senelerin aksine iş yapış şeklini değiştirdi. Menajerlerin bize sunduğu oyunculara bağlı kalmak yerine Trabzonspor defalarca izlediği oyuncuların peşinden gidip takıma katmaya çalışıyor. Kısa vadede bilmiyorum ama bu sistemin orta ve uzun vadede başarılı olmaması mümkün değil. Futbolcular sahaya çıkmadan, sonuçları görmeden ahkam kesmek mümkün değil ama bence bizi bayağı umutlu bir sezon bekliyor diyebilirim, özellikle geçen sezon düşünüldüğünde."

"Bu sezon ilk 5'in başarılı olduğunu düşünüyorum." diyen Trabzonsporlu yönetici, şunları kaydetti:

"Ciddi anlamda yeni oyuncular var. Onların takıma uyumu konusunda Ersun hoca elinden geleni yapıyor. İnşallah fiyat, maliyet ve şartlara bakıldığında ben Trabzonspor için sağ bek ve sağ ön transferi olsa da olmasa da gayet verimli transfer dönemi geçmiştir diyebilirim. Umarım saha sonuçları da benim bu konuşmalarımı destekler nitelikte olur."


- N'Doye kararı


Cardozo, Douglas gibi kadroda düşünmedikleri oyuncular konusunda ise Aydın, "Bu oyunculara birtakım teklifler olduğunu biliyorum. Bir ürünü, oyuncuyu alırken kazanıyorsunuz aslında. N'Doye, Cardozo ile 2,5 milyon avro üzerinde kontrat yaptığınızda gün gelir tabii ki elden çıkarmak istediğinizde başka sorunlar olur. Yeni kadro yapılanmasında Cardozo ve Douglas yok. Transfer dönemine kadar bakacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Aydın, Macaristan kampına katılan N'Doye'nin takımda kalıp kalmayacağına ilişkin ise "N'Doye maaş indirimi yaparsa kadroda kalma ihtimali var. Bu tamamen bu saatten sonra hocanın kararı aslında." ifadelerini kullandı.