Zamanla iyice oturan spor faaliyetleri, akıllara bir takım kurma fikrini getirmiştir. Bu fikirden yola çıkan Ali Sami Yen ve arkadaşları 1905 yılında Galatasaray Spor Kulübünü kurmuştur. Amaçları türk olmayan takımları yenmektir. Bir futbol takımı kurarak ilk maçlarında rumlara karşı 2-0 galip gelmişlerdir.

Galatasaray'ın rengi ilk kurulduğu zaman şu anki renkleri değildi. İlk başta ay yıldızlı bayrağımızdan esinlenerek kırmızı beyaz renkler kullanan Galatasaray daha sonra sarı ve siyah renklerini kullandı. En sonunda bugünkü sarı kırmızı renklerini kullanmaya başladı.

Galatasaray'ın sembolü ise latin alfabesinin kabulü ile G ve S harflerine dönüşmüştür. Sarı kırmızı renklerden oluşan bu sembol zamanla küçük değişimlere uğrasa da temel olarak aynıdır.

Galatasaray'ın tarih boyunca sayısız galibiyeti, başarısı vardır. Bu başarılardan en önemlisi de 1999-2000 sezonunda kazandığı UEFA kupasıdır. Bu kupayı kazanmasından sonra dünya çapında büyük bir üne kavuşan Galatasaray'ın taraftar sayısı oldukça artmıştır. Avrupa'da bu başarıyı yakalayan ilk ve tek türk takımı Galatasaray'dır.

UEFA döneminde de olduğu gibi bu sezon da Galatasaray'ın futbol teknik direktörü Fatih Terim'dir. Fatih Terim ile defalarca şampiyonluğu tadan Galatasaray 2017-2018 sezonunda da şampiyon oldu. Ligin gol kralı olan, sezon başında kadroya katılan 32 yaşındaki fransız futbolcu Bafetimbi Gomis, forma giydiği 33 maçta 29 kez rakip fileleri sallandırdı.

Bu sezon yine Galatasaray  transferleri ile çok konuşulan bir takım olmayı ve rakiplerine karşı daha fazla puan toplayarak ligi birinci olarak bitirmeyi başardı. Galatasaray ligin son maçında İzmir'in süper ligteki temsilcisi Göztepe'yi kendi evinde 1-0 mağlup ederek şampiyonluğunu ilan etti. Galibiyetin ardından sokaklara dökülen taraftar, Galatasaray'ın 2017-2018 sezonu şampiyonluğunu coşkuyla kutladı. Galatasaray haberleri ilk bizde.Ardından Türk Telekom Arena'da yapılan kutlamalarla futbolcular, teknik heyet ve taraftar hep birlikte kutlama yaptı. Sezon boyunca "O sen olsan bari" şarkısı fransız golcü Bafetimbi Gomis'e uyarlanan 18 yaşındaki genç şarkıcı Aleyna Tilki de kutlamalara eşlik etti. Şarkılara hep bir ağızdan eşlik eden taraftar ve futbolcular eğlenceli ve coşkulu bir kutlama geçirdi.

Galatasaray'da seçim sonuçları yakında : https://www.haberaslan.net/futbol/galatasarayda-secim-heyecani-h74.html

Aralık 2017'de Galatasaray ile 1,5 yıllık sözleşme imzalayan başarılı teknik direktör Fatih Terim, gelecek sezon da Galatasaray'ın başında olacak. Tecrübeli teknik adam bu sezon Galatasaray'ın 21. şampiyonluğunda önemli bir role sahipti. Birbirinden başarılı futbolcular, profesyonel teknik heyet ve taraftarın katkısıyla şampiyonluğu kazanan Galatasaray, kazandığı galibiyetler sayesinde şu an dört yıldıza sahip. Ligdeki diğer rakiplerinin bu konuda da önüne geçen Galatasaray, beşinci yıldız için dört tane daha şampiyonluğa ihtiyaç duyuyor.

Bu sezon 16. gol kralını takımından çıkartan Galatasaray, önümüzdeki sezonlarda da gerek transferleriyle gerekse başarılarıyla adından söz ettirmeye devam edecektir. Galatasaray transfer haberleri için beklemede kalın.

kaynak : https://www.haberaslan.net/