AMASYA (AA) - CİHAN OKUR - Hentbol Erkekler Süper Lig'de ikinci sezonunu geçiren Amasya Taşova YİBO, Avrupa kupalarında yer almayı hedefliyor.

Amasya Taşova YİBO Başkanı Ömer Sayar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen sezon ilk kez yer aldıkları Erkekler Süper Lig'de istikrarlı gidişatlarının olduğunu, Avrupa kupalarında mücadele etmenin hayalini kurduklarını ifade etti.

Sayar, 2008 yılında kurulan 10 bin nüfuslu bir ilçe takımı olarak kısıtlı imkanlarla ligde en iyi şekilde mücadele ettiklerini anlatarak, "Çok büyük fedakarlıklarla buralara kadar geldik. 10 bin nüfuslu bir ilçe takımının buralara kadar gelmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Geçen yıl sezonu 4. sırada bitirdik, bu sezonun ilk yarısını da 4. sırada bitirmeyi başardık." dedi.

Bütçelerinin mücadele ettikleri takımlara göre kısıtlı olduğunu dile getiren Sayar, şunları söyledi:

"Hentbol Türkiye'de çok bilinen ve desteklenen bir spor dalı değil maalesef, ancak Taşova YİBO Süper Lig'de en çok seyircisi olan takımlar arasında. 10 bin nüfuslu bir ilçenin takımı olabiliriz ancak taraftar sayımızla ilk sıradayız, ben cefakar ve fedakar taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Böyle küçük Anadolu şehirlerinde Süper Lig'de takımı tutmak gerçekten çok zor, maddi anlamda ve sponsor bulma konusunda zorluk çekiyoruz."

Avrupa takımlarıyla mücadele edecek güçte ve kabiliyette olduklarını vurgulayan Sayar, "Bizim hayalimiz çok yüksek. Avrupa takımlarıyla maç yapmanın ve Taşova'ya bir Avrupa takımını getirmenin hayalini kuruyoruz. Bu sezon inşallah takımımız, Avrupa kupalarına gidecek sıralamaya girecek. Türkiye Kupası'nda da final oynamak istiyoruz. Kısıtlı imkanlarla mücadele ederek takımı buraya kadar getirdik. Umarım Avrupa kupalarında oynayacak duruma geliriz." ifadelerini kullandı.


- "Bu ilçe takımının bir hikayesi var"


Antrenör Hakan Günal ise iki sezondur ligin sürpriz takımları arasında yer aldıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Amasya Taşova YİBO Hentbol Takımı, aldığı başarılarla kendinden söz ettiriyor. Bu ilçe takımının bir hikayesi var. Geçen yıl hikayenin giriş bölümünü oynadık bu yıl gelişme bölümünü oynuyoruz. Hedefimiz bir Avrupa takımıyla mücadele etmek. Taşova'da halk sporcularla ve idarecilerle kenetlenmiş durumda. Bu kenetlenme ve birliktelik olduğu sürece bütün hedeflerimizi gerçekleştireceğimize inanıyoruz."

Ligde yaptığı 21 maçta 26 puanı bulunan Amasya temsilcisi, puan cetvelinde 5. sırada yer alıyor.