Çorum’da halk arasında kronik kas hastalığı olarak bilinen Duchenne Musküler Distrofi (DMD) nedeniyle fiziksel yetilerini kaybetmeye başlayan iki kardeşin tek hayali Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda Fenerbahçe maçını izlemek.

Hastalıklarının tedavisi olmayan Alihan (15) ve Yiğithan (17) Öztürk kardeşler Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve kaleci Volkan Demirel ile bir araya gelmeyi hayal ediyor. Öztürk kardeşler, kaslarının giderek zayıflaması ve işlevini yitirmesi nedeniyle artık yürüyemiyor. Yaşıtı olan çocuklar sokaklarda koşup oynarken, onlar anne ve babalarının desteğiyle hayata tutunmaya çalışıyor.

Ünlü kaleciye daha önce birkaç kez mektup yazan Öztürk kardeşler, bugüne kadar cevap alamamış. Yatağa mahkum olarak hayatlarını idame ettiren çocuklar, hayallerinin gerçeğe dönüşmesi için Fenerbahçe Spor Kulubü’nden gelecek müjdeli haberi bekliyor.

"AZİZ YILDIRIM BAŞKANIMIZA SESLENİYORUM.."

Koyu bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu söyleyen Alihan Öztürk, “Buradan Aziz Yıldırım başkanımıza sesleniyorum. Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda Fenerbahçe maçını izlemek istiyorum. Fenerbahçe maçlarını izlemek için babam yayıncı kuruluşa abone oldu. Hiçbir maçını kaçırmıyorum. Ben Fenerbahçe aşığıyım. Volkan abiye daha önce mektup gönderdim. Kardeşimle birlikte Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda maç izlemek istiyoruz. Fenerbahçeyi, Aziz Yıldırım başkanı ve futbolcuları çok seviyorum. Fenerbahçe inşallah bu yıl şampiyon olacak” dedi.

Kardeşi gibi kendisininde Fenerbahçeli olduğunu dile getiren Yiğithan Öztürk, “Ailecek Fenerbahçeliyiz. Fenerbahçeli olmaktan gurur duyuyorum. Buradan Aziz başkana selamlarımı iletiyorum. Bu hayamizin gerçekleşmesi için bize yardımcı olsun” ifadelerini kullandı.

Baba İbrahim Öztürk ise, çocuklarının Fenerbahçe taraftarı olduğunu belirterek, “Çocuklarım koyu Fenerbahçe taraftarı. Hiç bir maçını kaçırmıyorlar. Fenerbahçe’nin maçlarını izlemek için beni yayıncı kuruluşa abone ettirdiler. Çocuğumun en büyük dileği Fenerbahçe maçını Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda izlemek” şeklinde konuştu.

(Muhammed Muttalip Yalçın /İHA)