Şenol Güneş, Halil Altıntop, Hami Mandıralı ve Serdar Bali, Karadeniz'in efsanevi karakteri Temel'in maceralarını konu alan 'Sümela'nın Şifresi Temel'in gönüllü olarak tanıtımını yapıyor

Karadeniz fıkralarının kahramanı ‘Temel’in Türk sinemasında ilk kez başrolde yer aldığı komedi filmi 'Sümela’nın Şifresi Temel', 16 Aralık’ta gösterime girecek. Alper Kul, Aslıhan Güner, Ruhi Sarı, Salih Kalyon, Tarık Ünlüoğlu, Zafer Ergin, Altan Erkekli, Necip Memili, Ali Düşenkalkar ve İsmail Hakkı’nın rol aldığı film, sevdiği kıza kavuşmak için Sümela Manastırı’nda hazine arayan ‘Temel’in maceralarını hikâye ediniyor.

Yönetmenliğini Adem Kılıç’ın yaptığı filmin tamamının Trabzon’da çekilmesi şehirde bir ‘Temel’ heyecanı yaşattı. Ünlü isimler de o heyecana ortak oldu. Hatta Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, orta saha oyuncusu Halil Altıntop, eski futbolculardan Hami Mandıralı ve Serdar Bali, ‘Sümela’nın Şifresi Temel’in gönüllü tanıtım görevlileri oldu. Şenol Güneş, Halil Altıntop, Hami Mandıralı ve Serdar Bali, Trabzon’da yayın yapan yerel televizyon ve radyo kanallarına konuk olarak katıldıkları programlarda herkesi ‘Sümela’nın Şifresi Temel’i izlemeye çağırıyor. Filmin afişiyle birlikte fotoğraf da çektiren ünlü futbol adamları, aynı zamanda filmin Trabzon’da yapılacak gala gecesine de birlikte katılacaklar.