Mücadeleyi kontrolleri altında sürdürdüklerine vurgu yapan Fatih Terim, ''İkiyi bulamadığınız taktirde rakip takımı da iştahlandırırsınız. Taraftarımızla birlikte bu yolu yürüyeceğiz, durum öyle görünüyor" şeklinde konuştu. Falcao'nun dönmesi nedeniyle mutlu olduklarını söyleyen tecrübeli hoca, sakatlık yaşayan Mario Lemina ile ilgili sağlık durumuna yönelik bilgiler de verdi.

Zirveye Dev Adım

Şampiyonluk yarışında yer alan Sivasspor, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Alanyaspor'un puanlar kaybettiği haftada zorlu mücadelede Yeni Malatyaspor'u 1-0 yenerek 3. sıraya kadar yükselen Galatasaray, böylelikle şampiyonluk açısından da dev bir adım atmış oldu. Maç sonrası Sarı Kırmızılı takımın Teknik hocası, yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamalarda, ' Çarşamba günü oynanan ve yüksek efor harcadıkları Alanya maçı sonrası Yeni Malatya karşısında zorlandıklarını' söyledi. Terim ayrıca ' Malatya çok dirençli bir takım, son derece tehlikeli oyunculara sahip. Buna karşın mücadeleyi kontrolümüzde sürdürdük' dedi.

Taraftarlarımızla Birlikte Yürüyeceğiz

Terim, 'Bugün genel anlamda daha az pas yaptık görüntüsü var ama birinci golden sonra kaçırılan pozisyonlar kaçacak goller değildi. İkiyi bulamadığınızda rakip iştahlanır. Taraftarlarımızla birlikte yürüyeceğiz, o şekilde görünüyor' dedi.

Fatih Terim, Falcao konusuna da değinerek, 'Bugün 15 - 20 dakika Falcao'yu denemiş olduk, onun dönmesi sevindirici. Bahis power takımdan genel anlamda memnunum' diyerek açıklamalarını sürdürdü.

Lemina'nın Arka Adalesinde Sorun Var

Tecrübeli hoca, doktorla görüştüğünü Lemina'nın arka adalesinde sorun olduğunu, futbolcunun önemli bir rolü olduğunu, pozisyonu ve aldığı sorumluluğun önemi bulunduğunu ancak sıkıntı olursa Galatasaray takımında herkesin her yerde oynayacağını söyledi.

Basın toplantısı esnasında gelen soruları da yanıtlayan Terim, ' Rakibimiz bu maça dinlenerek geldi. Müthiş gerilim ile oynadığımız 90 dakika vardı. Rakip alanda çok kaldık ve oynadık. Pas yüzdesi yüksek olan bir takımız ancak bugün biraz düşmüş. Direkt olarak oynama isteğimiz top kayıplarına sebep oldu. 

Rakip 20 faul yaparken, biz sadece 8 faul yapmışız. Burada asıl önemli konu ise, ikinci golü de bulabilmek. Bu kadar çok pozisyona girdikten sonra eğer ikinci golü bulamazsanız, rakip iştahlanır. Donk'un, Feghouli’nin ya da Falcao’nun pozisyonlarından bir tanesi gol olsa, rahat olacaksınız. Ancak Çarşamba günü maçlarının sonrasında oynanan maçlarda böyle şeyler oluyor' şeklinde konuştu.

Süper Lig İkinci yarıda gelen sonuçlar neticesinde zirve ile azalan puan farkına dair de konuşan Fatih Terim, 'Puan farkları kapanabiliyor, beş maç beş hafta sizi futbolda aşağı da indirebilir yukarı da çıkarabilir. Bizim inanmış bir futbolcu grubumuz ve yine inanmış bir taraftarımız var, onlarla el ele yürüyeceğiz, İnşallah yavaş yavaş daha da yukarılara çıkacağız' açıklamasında bulundu.

Kazanmak İçin Kadıköy'e Gidiyoruz

Önümüzdeki hafta programında yer alan Fenerbahçe derbisi ile alakalı da konuşan Fatih Terim, 'Derbilerin hiçbiri kolay değildir. Ayrıca Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki rekabet de bilinen bir durum. İlk defa orada oynamıyoruz. Galatasaray nerede oynarsa oynasın kazanmak için oynar. Fenerbahçe maçlarının atmosferi elbette ki çok farklı oluyor. Önümüzdeki hafta o ciddiyet ile mücadele eden bir Galatasaray olacak. Bu maçı İnşallah kazanıp da geliriz. Kazanmak için gidiyoruz. Galatasaray nerede olursa olsun kazanmak amacı ile oynar. Oyun anlayışımız bu şekildedir. Umut ediyorum bu maçtan da iyi bir sonuçla döneriz' şeklinde konuştu.

Arka Adale Tehlikeli Olur

Takımın önemli futbolcuları Seri ve Feghouli hakkında konuşan ve ayrıca Lemina’nın sakatlığını da değerlendiren tecrübeli isim Fatih Terim, 'Seri’den olağanüstü bir markaj bekleyemezsiniz. Kale ile top arasına girebilen nitelikte bir futbolcudur, alan savunması yapar. İletişime çok katkı sağlayan oldukça önemli bir isim. Bu maçta Seri son ana dek çok iyiydi. Takım içinde Feghouli bizim açımızdan son derece kilit bir futbolcu. 

Çarşamba - Pazar oynamak hiç kolay değil ancak Feghouli durmaksızın oynuyor. Eminim bundan sonrası daha da iyi olacaktır. Ayrıca o bölgede Mariano ile aralarında sanki telepatik bir anlaşma durumları var. İki oyuncuda bizim için çok önemli. Lemina’nın ise arka adalesinde maalesef bir sıkıntı var. Durumu net olarak yarınki MR sonrası belli olacak. Şu anda ağrısı var. Ancak arka adale, tehlikeli, sıkıntılı olur. Kendisi bizim için çok kilit bir futbolcu' ifadelerini de kullandı.

Fatih Terim ayrıca son olarak, eşinin annesinin vefatı nedeniyle camiye gelen, başsağlığı mesajı yollayan, çiçek gönderen, taziyede bulunan herkese eşi ve Terim ailesi adına teşekkürlerini de iletti.