Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, futbolculardan Mehmet Topal ile birlikte yarın Konya Atatürk Stadı'nda oynanacak Dünya Kupası Eleme maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Fatih Terim'in açıklamaları şöyle;

Dünya Kupası sürecinde 6 ve 9 olmak kaydıyla bizi bekleyen iki önemli maç var. Ukrayna ve İzlanda. Bu maçlar için teknik anlamda taktik anlamda iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Oyuncularımıza iki takımı da iyi anlattığımızı, iyi analiz yaptığımızı düşünüyorum. Bu çalışmalarımızı sahaya yansıtırsak yolumuza devam edebiliriz diye ümit içerisindeyiz. Yarın bizi destekleyecek Türk halkından dualarınızı bizden esirgememelerini rica ediyorum.

Birkaç şey söyledikten sonra sorularınıza geçeceğim. Öncelikle medyayı yakından takip ettiğimi bilmenizi isterim. Neler olup olmadığını bilerek konuşuyorum. Türkiye Futbol Direktörlüğü görev tanımının ne olduğuna ilişkin sanıyorum bir kafa karışıklığı var. Türk futbolunun gelecek tasarımında ilgili kurum kuruluşlarla istişare ederek projeleri hayata geçirmek.

Türkiye Futbol Direktörlüğü TFF'ye bağlıdır. Dolaylı olarak ise akademi, iş dünyası ve STK'larla direk dirsek temasında olur. Altyapısından milli takımlarına çok geniş yelpazede bir iştir. Fazla detay vermeyeyim ama; anlaşılması için program yaptık. Önümüzdeki maçtan sonra TFF'nin kendi sayfasından Türkiye Futbol Direktörlüğü faaliyet raporunu paylaşacağım. Arkadaşlarıma bu talimatı verdim. Sizlerin maçtan maça gördüğünüz, neler yaptığımızı, neler yapabileceğimizi maçlardan sonra takip ederseniz ulaşabileceksiniz.

"ORTAYA ATILAN İTHAMLARLA..."

Buradaki emekçiler söylediklerimden alınmasın. Üzerinize alınmayın... Çoğunuz Milli Takım öncesi yaşanan servis edilen, yazılan, söylenen, duyumla-yalanla söylenenden dolayı ağzıma geleni söylememi bekliyorsunuz. Ama planların aleti olmayacağım. Görevimin ve pozisyonumun sorumluluğuyla davranmaya gayret edeceğim. Hepiniz görüyorsunuz ki; son günlerde çıkan -Milli Takım kadrosuna aldığım ya da almadığım- kabul edilemez, haksızca ve karalayıcı ifadeler var. Bundan üzüntü duyuyorum. Oradan buradan duydum diye ortaya atılan ithamların her biriyle tek tek mücadele edeceğimden şüpheniz olmasın. Meselenin şahsi olmadığını dile getirmiştim.

"HİÇBİRİNİ YEDİRMEM"

Kadroya aldığım almadığım kişiler bu ülkenin evlatlarıdır. Hiçbirini yedirmem. Gönlüm buna razı gelmez. İçinde bulunduğum durumu özetleyen bir atasözü var; "Göz o ki dağın arkasına göre; akıl o ki başına geleceğini bile bile." İçinde olduğum dağın ve sislerin arkasındaki gerçekleri görmeye başladım. Önümüzdeki günler her şeyi daha net görürüz diye düşünüyorum.

Biletlerin bittiğini biliyorum. Yapacakları mücadeleyle televizyon başındakilere o duyguyu hissettireceklerini size ifade ediyorum. O derece güveniyorum. Sizin benden istediğiniz, beklediğiniz şeyler olduğu gibi. Zaman zaman bizim de sizlerden istediğimiz oluyor. Sizlerden bugünlerde biraz daha dikkat, hassasiyet istiyorum. Eleştirisinin arkasından duran, tercih ve kararlarıma katılmasa da saygı çerçevesinde fikrinin beyan eden, istemeden de olsa gönlünü kırdıklarım... Hepsinin başımın üzerinde yeri var. İnanın bu şekilde eleştiren herkesin, her söylediği her yazdığı benim için önemlidir.

"KADRODA OLMAYANLARLA İLGİLİ SORU ALMAYACAĞIM"

Kadrodan olmayan futbolcularla ilgili soru almayacağımı söylemek istiyorum. Anlayış göstereceğinize inanıyorum. Milli Takım kaptanı Mehmet Topal'ın söylediği bir şey var; 'Genç arkadaşlarımız etkileniyor'

EMRE MOR SÖZLERİ..

Emre Mor, son üç ayda kalbimize giren, beynimize bizi meşgul eden yetenekli bir futbolcu. Ekibimize teşekkür ederim. Doğru biR okul Dortmund, süre almasına da çok seviniyorum. Her geçen gün iyiye gidiyor. Süre aldıkça dikkatinizi çekerim; 20 dakika-15 dakika hiç önemli değil süre alması gerek. Oyunu özellikle son bölgede geliştirmesi gerek. Hırvatistan'daki maçta iyi olabilir ama biz daha da iyisini bekliyoruz. Emre, her geçen gün Milli Takım için önemli silah olmaya başladı. Şu sabrı hepimiz göstermeliyiz. 3-4 ay önce Danimarka'da küçük bir takımda oynuyordu. Birden bire Milli Takım, Dortmund.. Röportajlar üst üste... Herkese toleransı tanıdığımız gibi ona da tanıyacağız. Allah zeval vermesin.

SHEVCHENKO SORUSUNA CEVAP

Shevchenko, dünya tarihinin en önemli futbolcularından bir tanesi. Bir nostalji yaşayacağız. Onun futbol bilgisiyle, teknik adamlıkta çok önemli tecrübeler yaşayacağını düşünüyorum. Çok beyefendi bir karakter. Büyük bir antrenör olacaktır. Kaybedersek elini sıkarım. Kendisini tebrik etmekten zevk alırım.

CANER ERKİN VE ÖMER TOPRAK'IN MİLLİ TAKIM'A ÇAĞRILMASI

Ömer Toprak, yaşanan bir olaydan sonra alınmadı. O arada sakatlıkları oldu, çeşitli meseleler oldu. Yarın yine olmayabilir. Şahsi kimseyle işim olmaz. Prim meselesi değil olay. Ne primler geldi ne primler gitti. Bunlar olur. Biz takibimizi sürdürürüz. O günlerde düşünmedik, bugün düşündük. Benim dışarıdaki bir oyuncuya geniş kadroyu yollamadığım olmadı.

Caner'e gerekçesini karşılıklı konuşarak açıkladım. Üçüncü tercih, dördüncü tercih. Hasan Ali iyi olsaydı belki hiç almayacaktım. İster öyle alırım, ister böyle alırım. Benim kararım. Caner bugün ilk kez idmana çıkacak. Fenerbahçe doktorlarıyla görüştük. Bir risk taşıyabilir diye almadık. Milli Takım'a girişler çıkışlar bunlar olabilir. Mesela Gökhan Töre'yi almadım. Biraz daha forma girmesi gerekiyordu.

Enes Hollanda'da önemli bir rol üstlendi. Yunus da istikrarlı bir şekilde oynuyor. Biri yapamazsa ötekini sokarız. O yüzden bu sayıları çoğaltacağız. Kaan oynamaya başladı. Sürpriz yapacaktık... Hoffeneim'da oynayan Kerem Demirbay bir çocuğumuz vardı. Alacaktık. İnşallah o da yakın zamanda buraya katılır. Okay burada genç olarak. Size son sözüm; Bu çocukların hepsine sahip çıkın...