Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, törende yaptığı konuşmada “Bu şehrimizde tamamen bir Trabzonlu haline gelmiş olan genel koordinatörümüz Nihat Doker’e sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. Sayın Nihat Doker Trabzon’da doğmamış olsada, bir Trabzonlu haline gelmiş ve bu organizasyona yardımcıları ile birlikte çok büyük katkıları olmuştur. Gecelerini gündüzlerine katarak çalıştıkları için teşekkür ediyoruz” dedi.
Genel Koordinatör Nihat Doker ise 2,5 yıla yakın Trabzon’da görev yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek 49 Avrupa ülkesinin gençliğine, Avrupa Olimpiyat Komitesi delegelerine karşı başarılı bir organizasyon yaparak Trabzon’u 4 bin’e yakın Avrupalı’ya tanıttıklarını ve unutulmayacak güzel anılarla yolcu ettiklerini söyledi.
EYOF Trabzon’un bugüne kadar yapılan en iyi Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları olarak konuşulmasından mutlu olduklarını da kaydeden Doker “Emeği geçen herkese, başta eski ve yeni Spor Bakanlarımıza, Vali, Belediye başkanı, TMOK Başkanı ve ekibine, Rektör, yazılı ve görsel medyaya, Spor Federasyonlarına herkese teşekkür ediyorum. İnşallah Türkiye büyükler olimpiyatlarını da görür” diye konuştu.