TFF 1. Lig’de 6. hafta geride kalırken, yenilgi yüzü görmeyen tek takım Eskişehirspor oldu.
Bu sezon yaşananlardan dolayı adından oldukça sıkça bahsettiren TFF 1. Lig’de, geride kalan ilk 6 haftada 261 kez hakemler oyunculara sarı kart gösterdi. 15 kartın rengi kırmızı olurken, Sivassporlu oyuncu Ahmet Cebe iki kere kırmızı kart görerek bu alanda üst sıraya yerleşti. Kartların bol olduğu ligde, 2. haftada oynanan Yeni Malatyaspor-Samsunspor maçında ise hiç kart çıkmadı. 6 hafta tamamlanırken en fazla sarı kartı 23 kez ile Eskişehirsporlu oyuncular gördü. Samsunsporlu oyuncular ise 5 kez sarı kart görerek, bu alanda başarılı bir grafik sergilediler.

"EN ERKEN GOL NÖBETÇİ GOLCÜ’DEN"
6 haftada 142 golün atıldığı ligde, Eskişehirspor 12 kez fileleri sarsarak en gollü takım olmaya devam ediyor. Kalesinde en çok gol gören iki takım ise Mersin İdman Yurdu ile Manisaspor oldu. 14 kez meşin yuvarlağa geçit veren Mersin İdman Yurdu ve Manisaspor’un averajları eksilerde devam ediyor. Karşılaşmaların ilk yarılarında 54 kez meşin yuvarlak ağlarla buluşurken, ikinci yarılar 88 kez gole tanıklık etti. En farklı skor Sivasspor-Mersin İdman Yurdu maçında 6-0 ile ortaya çıkarken, 3-3 biten Eskişehirspor-Manisaspor ve 4-2 tamamlanan Balıkesirspor-Adana Demirspor maçları 6 golün atıldığı diğer karşılaşmalar oldu. Ligde en gollü haftada 27 kez meşin yuvarlak ağlarla buluşurken, ligde şuana kadar kullanılan 11 penaltı vuruşu skor olarak tabelaya yansıdı. Geride kalan haftalarda 7 oyuncu kaleleri karıştırırken, rakiplerini sevindirdiler. Yıllardır son dakika golleri ile tanınan Semih Şentürk, TFF 1. Lig’in ilk 6 haftada oynanan karşılaşmalar arasında en erken golü attı. Semih Manisaspor maçının 1. dakikasında topu ağlara gönderirken, karşılaşma 3-3 berabere tamamlandı. Yeşil sahalarda ender görülen bir başka olay da, yine TFF 1. Lig’de yaşandı. Eskişehirspor, Ümraniyespor deplasmanında 2-1 gerideyken, kaleci Ruud Boffin 70 metreden gol atarak takımına 1 puan kazandırdı. Ligin ilk 6 haftası, 5 gol ile Balıkesirsporlu Bekamenga ve Sivassporlu Burhan Eşer’in gol krallığı tacını paylaşmalarıyla tamamlandı.

"YENİLMEYEN TEK TAKIM ESKİŞEHİRSPOR"
Şu ana kadar 54 karşılaşmanın oynandığı TFF 1 Lig’de 19 maçın kazananı çıkmadı. 6 haftada yenilgi yüzü görmeyen Eskişehirspor, ligin aynı zamanda 4 kez ile en fazla berabere kalan takımı oldu. Kendi evinde puan vermeyen iki takım ise Giresunspor ve Yeni Malatyaspor olarak kayıtlara geçti. Deplasmanda maç kaybetmeyen iki takım ise Eskişehirspor ve Boluspor oldu.
Öte yandan ligin ilk 6 haftasında 5 teknik adam ile takımlar yollarını ayırdı. Ligdeki 7. hafta maçları ise 15 Ekim tarihinde oynanmaya başlanılacak.
(İHA)