Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, TFF’nin Beşiktaş derbisinin hakemi Halis Özkahya ile yollarını ayırması gerektiğini söyledi.
Mosturoğlu, başkan Aziz Yıldırım ile birlikte Şükrü Saracoğlu Stadı’nda düzenlenen basın toplantısına katıldı. Aziz Yıldırım’ın 22 Eylül’de Türkiye Futbol Federasyonu’na mektup yazdığını anlatan Mosturoğlu, Beşiktaş maçının hakemi Halis Özkahya’nın etki altında kaldığını, kendisine bazı olaylardan manalar çıkardığını belirtti. Mosturoğlu, TFF’ye de Halis Özkahya ile yolları ayrılması gerektiğini ifade etti.

ÖZKALFA İLE İLGİLİ FLAŞ İDDİA
Türkiye Futbol Federasyonu’nda terfi sisteminin bozulduğunu ifade eden Mosturoğlu, "8 yıldır Süper Lig kadrosunda olmasına rağmen Hakan Ceylan, tek bir maç yönetmemiştir. Profesyonel hakemliğe geçişte hakemlerle 4’er yıllık sözleşme yapılmıştır. Hakemler 4 yıllık bir garanti almıştır. Bu da mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. UEFA da bunun doğru bulunmadığını dile getirmiştir. Jaap Uilenberg’in durumu gerçekten düşündürücü. UEFA ve FIFA’da görev alan Uilenberg’in TFF’den maaş alması düşündürücü, etik anlamda izaha muhtaçtır. Tolga Özkalfa, FIFA hakemliğinden düşmüştür. Yeniden FIFA hakemi olması Uilenberg’in diş hekimi olmasındandır" dedi.

"GENÇ HAKEMLERİN ÖNÜ AÇILMALIDIR"
Mosturoğlu, profesyonel hakemlikle Cüneyt Çakır’ın 32 bin TL, diğer hakemlerin de 20 bin TL maaş alacağını vurgulayarak, "Ne hata yaparlarsa yapsınlar bu parayı alacaklar. 4 yıllık süreye uygun olması için hakemlik yaşı 47’ye yükseltilmiştir. Bu UEFA ve FIFA talimatlarına aykırıdır. Fırat Aydınus ve Tolga Özkalfa FIFA kokartlarını kaybetmişken, Türkiye’de profesyonel sözleşme yapılmıştır. Halis Özkahya, sezon başında UEFA testinden geçememiştir. Yeniden teste girmiş geçince UEFA’da maç verilmiştir.
Merkez Hakem Kurulu derbiye onu verdi. Başkanın dediği gibi hakemlik camiasına ilişkin inanılmaz söylemler bize kadar gelmiştir. Hasan Doğan döneminde temizlik yapıldı, genç hakemlerin önü açıldı. Genç hakemlerin önü tekrar açılmalıdır" şeklinde konuştu.
(İHA)