ORDU (AA) - TFF Tahkim Kurulu Başkanı Engin Tuzcuoğlu, "Yaptığımız işte en fazla yüzde 50 memnuniyet sağlayabiliriz. Bundan dolayı her konuda zaman zaman eleştiriliyoruz." dedi.

Tuzcuoğlu, Ordu Üniversitesi'nde düzenlenen "Futbol ve Spor Hukuku" konulu konferansa katıldı.

Burada öğrencilerin sorularını yanıtlayan Tuzcuoğlu, tahkim kurulunun çalışmalarına ilişkin yaptığı konuşmada, "Biz yargı işi yapıyoruz. Adliyede aynı iş yapılıyor. Ama şu bir gerçektir. Yargının her zaman bir mutsuz tarafı vardır. Bizim kararlarımızda da mutlaka mutsuz taraflar olabiliyor. Dolayısıyla biz yaptığımız işte en fazla yüzde 50 memnuniyet sağlayabiliriz. Bundan dolayı da her konuda zaman zaman eleştiriliyoruz. Bazen bu eleştiriler ve serzenişler biraz daha sert olabiliyor." diye konuştu.

Tuzcuoğlu, 4 yıldır görevde olduklarını ve 2019'a kadar devam edeceklerini vurgulayarak, "Ama sistematik itibarıyla tahkim kurulu yıllık yaklaşık 95 bin müsabakanın oynandığı bir mecrada sadece sportif uyuşmazlıkları değil idari, yasama ve tüm faaliyetleri denetleyen bir kurumdur. Tahkim kurulu kendi içerisinde ve kendine özgü yargılamasını yapıp ve tamamlayan bir sistemdir." ifadelerini kullandı.

Engin Tuzcuoğlu, tahkim kurulunun objektif olarak görevini yapıp yapmadığı yönündeki soruya ise şu yanıtı verdi:

"Burası kurumsal olarak baskı hissedebileceğiniz ya da baskıyla bir şey yapabileceğiniz bir kurum değil. Bağımsızdır. Anayasa'nın 59'uncu maddesi size ciddi anlamda bir güç vermiş vaziyette. Eğer siz bu işi hakkaniyetle yaparsanız bahsedilen bu baskıyı hissetmezsiniz. Ben de açıkçası bu zamana kadar böyle bir şey hissetmedim. İyi gittiğimizi düşünüyorum."