ORDU (AA) - PTT 1. Lig ekiplerinden Orduspor'da kulüp başkanı Nedim Türkmen, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) "yabancı oyuncu" kuralına ilişkin, "Bu tür kararlar 6 ayda bir değişmez, konunun bu yönüyle değerlendirilmesinde fayda var" dedi.

Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, alınan kararın Türk futboluna ne gibi fayda sağlayacağını zaman içerisinde daha iyi görme fırsatları olacağını söyledi.

Kararın Türk oyuncuların fiyatlarında bir düşüşe yol açacağına işaret eden Türkmen, Avrupa'nın birçok liginde makul fiyatlara oynayan oyuncuların Türkiye'de bu rakamların iki katına oynadıklarını vurguladı.

Türk oyuncuların artık forma şansı bulabilmek için çok daha çalışmaları gerekeceğini anlatan Türkmen, şöyle konuştu:

"Bu kararın milli takım ayağına iyi bakmak lazım. Acaba artık bu Türk oyuncular İstanbul hatta Anadolu takımlarında yer bulabilecekler mi? Kulüplerin ekonomisini düzeltme, rekabet ve fiyatların belirli bir seviyeye inmesinde faydalı olabilecek bir karar ama milli takımla ilgili soru işaretleri var. Yani 'teşvik vereceğiz' gibi açıklamalar var ancak o hiç öyle olmuyor, biz biliyoruz. Tabi burada federasyonun daha bir yıl önce aldığı kararlar var. O açıdan bu tür kararlar 6 ayda bir değişmez, konunun bu yönüyle değerlendirilmesinde fayda var" 

Türkmen, alınan kararın Türk futboluna hayırlı olması dileğinde bulundu.