Hasta yatağı; hastaların konforu düşünerek tasarlanan bir üründür. Hasta karyolası ve hasta yatakları medikal ürünler ile üretildiği için hastanın iyileşme süreci üzerinde de olumlu etkilere sahiptir. Hasta karyolası; hastanın durumuna göre doktor tarafından belirlenir ve doktorun tavsiye ettiği hasta karyolasının alınması hasta için en iyi olandır. Hasta karyolası kiralama hastanın özel durumuna göre ya da SGK hasta için bir yatak atayana kadar uygulanabilir.

Hasta Yatağında Bulunması Gereken Özellikler Nelerdir?

Hasta yatakları;

  • Hastanın hareketliliğini sağlamalıdır,
  • Hastanın ayak ve baş kısmının hareketli olması gerekir,
  • Hasta için uygulanacak tedavi sürecine yardımcı olan yataklar olmalıdır,
  • Hastanın uzun süre yatması sonucunda yatak yaraları olmasını engellemelidir,
  • Anti bakteriyel ürünlerden üretilmiş olmalıdır,
  • Lazımlığı olması hasta için büyük bir konfor anlamını taşır,
  • Tekerlekli üretimlerden olmalıdır,
  • Hasta yatağının çıkarılabilen koruma kısımları olmalıdır,
  • Kumanda sistemi ile kolay bir şekilde kontrol ediliyor olması önemlidir.

Hasta Yatakları Pahalı Mı?

Hasta yataklarının fiyatları alınacak yatak modeline göre değişiklik göstermektedir. Özelliklerine ve kullanılan malzemeye göre fiyatlar değişim gösterir. En yüksek fiyat ile en kullanışlı hasta yatağı paralellik göstermemektedir. Bir yatağın pahalı olması demek; en iyi hasta yatağı olduğu anlamına gelmez. Medikal yataklar; özel bir şekilde üretildiği için pahalıdır ancak aile bütçesi için uygun ürünlerin; hasta yatağı kiralama yöntemi ile kullanılması mümkündür.

Bu konuda www.marmaramedikal.com sitesinden yardım alınabilir. Birçok çeşit hasta yatağı ve hasta karyolası sitede kiralanmaktadır.

Hasta Yatağı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Hasta yatağı kesinlikle hastanın tedavisine hizmet eder şekilde; doktor tavsiyesi ile alınmalıdır. Doktor hastanın; yaşı, hastalığı ve tedavisine göre en uygun modeli sizler için söyleyecektir.

Hasta Yatağı Neden Kullanılır?

Hasta yatağı; hastanın, iyileşme sürecinde daha verimli sonuçlar elde etmesi, tedavinin kolay bir şekilde uygulanabilmesi ve aynı zamanda da hastanın hareket kabiliyetinin devamlılığının sağlanması için kullanılır. Hastaya bakan kişinin de düşünüldüğü bu tasarımlar sayesinde evde birine bakmak zor bir uğraş haline gelmez.

Tedaviye Yardımcı Hasta Yatağı Modelleri Nelerdir?

Havalı ve aynı zamanda motorlu yatak modelleri hastaların tedavisinde en çok kullanılan modellerdir. Bu modelleri hastanelerde de görmek mümkündür. Fakat hastanız için kendiniz bir model belirleyemezsiniz. Mutlaka bir doktorun fikrini alarak hastanızın ihtiyaçlarına yönelik bir yatak modeli seçmeniz gereklidir.

Hasta Yataklarının Fiyatları Nedir?

Hasta yatakları fiyatları; hasta için gerekli unsurlara göre değişiklik göstermektedir. Hastanın ihtiyaçları göz önüne alındığında ve üretilen malzemeye göre hasta yatakları fiyatında değişimler gözlemlenir.

Hasta Yatağı Kiralama

Kısa süreli evde tedavi görecek hastalar ve SGK tarafından yatak tahsis edilecek olan hastalar için hasta yatağı kiralama oldukça yararlı bir çözümdür. Kiralama süreci içerisinde; nakliye, kurulum gibi detayların da var olmasına ve yatağın doğru olarak size gelmesine dikkat etmeniz gereklidir. Mutlaka alanında profesyonel kişiler tarafından kiralama işlemi yapmanız gerekir.

Hasta Yatağı Kiralanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kiralanan yatağın; doktorun tavsiye ettiği özellikleri taşıması önemlidir. Birden fazla doktorun tavsiye ettiği özellikleri taşıyan ürün olabilir. Bu durumda müşteri temsilcilerinden yardım isteyebilirsiniz.

Hasta Yatağı Kiralamanın Faydaları Nelerdir?

Hasta geçici bir tedavi dönemindeyse; hasta yatağı alarak büyük bir masrafa girmeye gerek yoktur. İyileşme sürecini uygun bir bütçe ile geçmenize yardımcı olur.

SGK tarafından yatak tahsis edilmesini bekliyor olabilirsiniz. Belgelerinizi vermeniz halinde, o gün içerisinde yatak almanız mümkün değildir çünkü bir prosedür izlenir bu nedenle; SGK size hasta yatağı verene kadar kiralama işleminden yararlanmanız masrafa girmenizi engeller.

Hasta Yatağı Devlet Tarafından Temin Edilebilir Mi?

Devlet hastanesinden gerekli belgeler, SGK’ya iletilirse devlet hasta yatağı ücretini karşılar.

KAYNAK: https://www.marmaramedikal.com