Açıklamada, gazetenin bugünkü sayısında 'milli Takım yanıyor, herkes uyuyor' üst başlığı ve 'tekme tokat kavga' başlığıyla birinci sayfa manşetinde yayınlanan haberin, hayali bir kurguyu içerdiği savunuldu.

Haberde yer alan, ''Oyuncular arasında antrenman sahasında yapılan toplantıda milli takım kaptanı Emre Belözoğlu ile Selçuk İnan arasında önce söz düellosunun, sonra da kavganın başladığı, Volkan Demirel ile Burak Yılmaz'ın katılımlarıyla kavganın büyüdüğü ve diğer oyuncular tarafından ayrıldığı'' iddialarının da tümüyle gerçek dışı olduğu kaydedilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

''Burak Yılmaz ile Selçuk İnan'ın sakatlıkları nedeniyle maç kadrosuna alınmadıkları, Türkiye-Romanya karşılaşması öncesinde TFF'nin internet sitesi aracılığıyla kamuoyuna duyurulmuştur. Burak Yılmaz, sol kalça arkası kas grubundaki sakatlık nedeniyle maçtan 1 gün önce yapılan antrenmana, milli takım sağlık ekibinin teknik heyete ilettiği rapor doğrultusunda katılmamıştır. Selçuk İnan, 11 Ekim Perşembe akşamı yapılan antrenmanda sol uyluk arka kas grubundan sakatlanmış ve oluşan ödem sonrası maç kadrosunun dışında bırakılmıştır.

Acıbadem Sağlık Grubu'nda her iki oyuncunun çekilen MR'larının değerlendirilmesinin ardından (A) Milli Takım Doktoru Metin Ergün'ün milli takım teknik heyetine verdiği rapor doğrultusunda, Burak Yılmaz ile Selçuk İnan, Macaristan maçı kadrosuna da alınmamış ve sağlık durumlarını içeren rapor kulüplerine sunulmuştur.

Hal böyleyken ve bu konuda resmi açıklama da yapılmışken, böylesine asılsız, mesnetsiz, milli takım saygınlığını ve oyuncularını rencide edici bir haberle kamuoyunu yanıltmaya kalkmak, her şeyden önce basının inandırıcılığı, güvenilirliği, etik anlayışıyla bağdaşmamıştır.'