KASTAMONU (AA) - Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Başkan Yardımcısı Bilgehan Çapraz, bugün itibarıyla görevinden ve yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiğini bildirdi. 

Çapraz, yaptığı yazılı açıklamada, 15 yılı aşkın süredir Türk hentboluna çeşitli kademelerinde hizmet etmek için çaba gösterdiğini belirtti. 

Türk hentbolunun marka değerinin artması için profesyonel bir yol izlenmesi, bunun takım çalışmasıyla yapılması gerektiğini düşünen biri olduğunu anlatan Çapraz, şunları kaydetti:

 "Yaklaşık 10 yıldır yönetim kurulu üyeliği yapmaktayım. 2012 yılında yapılan olağan genel kurul sonrası Bilal Eyüboğlu başkanlığında oluşan yönetimde THF Başkan Yardımcısı olarak görev aldım. Geldiğimiz noktada Türk hentboluna, Bilal Eyüboğlu başkanlığında yer alan yönetim kurulunda aynı düşünce yapısında olmadığımız için katkı koyamayacağımı belirtmek isterim. Hentbolun içinde yer alan kulüplerimiz, antrenörlerimiz, sporcularımız, gözlemcilerimiz, hakemlerimiz gibi unsurların federasyonumuzdan beklentilerini karşılamadığımızı, bunun için olması gereken kolektif ruhu yakalayamadığımızı gördüm. Özellikle hentbol sevdalısı kulüp başkanı, idareci, antrenör, hakem ve gözlemcilerimizin özverileriyle ayakta duran hentbolun marka değerini yükseltmek adına yapılması gerekenleri yerine getiremediğimizi gördüm."

Çapraz, federasyonun yönetim kurulu ve alt kurullar tarafından yönetilmek yerine gün geçtikçe bireyselleşen bir anlayışıyla yönetildiğini, camiadan uzaklaşan bir yapıya büründüğünü savundu.

 Bilgehan Çapraz olarak Türk hentbolunun marka değerinin artması için profesyonel bir yol izlenmesi, bunun takım çalışmasıyla yapılması gerektiğini düşünen biri olduğunu vurgulayan Çapraz, "Bu düşüncelerimin bu organizasyon yapısı içerisinde sağlanamayacağını belirtir, bugün itibarıyla Türkiye Hentbol Federasyonu Başkan Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu üyeliğimden ayrıldığımı belirtmek isterim" ifadesini kullandı.

Yönetim kurulunda üç yıldır birlikte olduğu arkadaşlarına hiçbir kırgınlığı bulunmadığını bildiren Çapraz, Türk hentbolu için en hayırlısını diledi. Çapraz, bundan sonra da her zaman hentbola hizmet gayreti içinde olacağını belirtti.