TOFAŞ Basketbol Takımı, 7 Days EuroCup D Grubu ikinci hafta mücadelesinde Bursa’da karşılaştığı İspanya’nın Herbalife Gran Canaria takımını 98-94 mağlup etti.

Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’ndaki karşılaşmaya Pierria Henry, Sammy Mejia, Ivan Paunic, Raymar Morgan, Muhsin Yaşar beşiyle başlayan mavi-yeşilliler, ilk dakikalarda hücumda etkili olamadı. Muhsin Yaşar, Pierria Henry ve Sammy Mejia’nın basketleri sonrası 7. dakikayı 11-17 geride geçen Bursa temsilcisi, Mejia, Henry ve Kadji’nin sayılarıyla durumu 17-17’ye getirse de ilk periyodu 19-17 geride kapattı. İkinci çeyreğe de Kenny Kadji’nin smacıyla hızlı başlayan TOFAŞ, Yiğit Arslan’ın kaydettiği üç sayılık basketler sonrası 28-27 öne geçmeyi başardı. İspanyol ekibi, hızlı hücumlarla skor bulurken, 18. dakikada Raymar Morgan’ın basket faulden kaydettiği sayılarla TOFAŞ yeniden üstünlüğü sağladı: 39-38.

Soyunma odasına 45-41 önde giren TOFAŞ Basketbol Takımı, Kenny Kadji ve Josh Owens ikilisinin basketleriyle üçüncü çeyreğe de hızlı başlayan taraf oldu. 25. dakika Marcus Eriksson’un üçlüğüyle 53-53 eşitlikle geçilirken, Josh Owens’ın basketi sonrası Kaptan Mejia’nın üçlüğü skoru 58-55’e taşıdı. Owens, Raymar Morgan ve Barış Ermiş ile sayılar bulmaya devam eden mavi-yeşilliler, Pierria Henry’nin son saniye üçlüğüyle dördüncü periyoda 69-66’lık üstünlükle girdi.

Tartışmalı hakem kararlarının yaşandığı dördüncü periyodun başında 69-72 geriye düşse de Yiğit Arslan’ın üç sayılık basketiyle 72-72 eşitliği sağlamayı başaran Bursa temsilcisi, Kadji ve Yiğit ile üç sayı çizgisi gerisinden skor üretmeye devam ederek 78-76 üstünlüğünü korudu. Yiğit Arslan’ın üçlükleriyle son 5 dakikaya 84-80 önde giren TOFAŞ, bitime 3 dakika kala Josh Owens’ın basketleriyle skorı 90-82 yaptı. İspanyol temsilcisi durumu 90-89’a getirse de Josh Owens, Kenny Kadji ve Pierria Henry’nin basketleri sonucu belirledi. Karşılaşmadan 98-94 galip ayrılan TOFAŞ, gruptaki ilk zaferine imza attı.

(Mesut Alan /İHA)