Genç jenerasyonun başarılı ismi Toprak Razgatlıoğlu, Avrupa Superstock 1000 Şampiyonası’nda Avrupa ikincisi oldu. Birinci sırada ise Rinaldi yer aldı. Aragon’da kötü yarışan Marino ise üçüncü sırada kaldı.

Türkiye’nin gelecek vadeden isimlerinden Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu, başarılarına bir yenisini daha ekledi. 2012 Türkiye seçmelerinde 106 aday arasından sivrilen ve Red Bull Rookies Cup‘da mücadele ederek profesyonel kariyerine adım atan Toprak, şu ana kadar çıktığı en zorlu kulvar olan Superstock1000 kategorisinde de büyük başarı elde etti. Genç isim, tüm yarışlarda büyük istikrar yakaladı ve Avrupa ikinciliğini aldı.

Toprak, unvanını İspanya yarışında elde etti. 12. başladığı yarışta büyük bir efor sarf eden Toprak, üçüncü sırayı kaptı ve 16 puan alarak 130 puanla Avrupa’nın en iyi ikinci pilotu olmayı başardı. Genel klasman lideri Rinaldi ise son turlarda altıncı sıraya yükselerek istediği puanları topladı ve 138 puanla ilk sırayı kaptı. 120 puanlı Marino da üçüncü sırada kaldı.

Bu sonuçla gelecek sezon yarışacağı dünyanın en zor kategorilerinden biri Superbike öncesinde tecrübe kazanan Toprak Razgatlıoğlu, 2015 yılında da Superstock600’de şampiyonluğu kazanmıştı.

Başarılı sporcu, 2017 senesinde 14 yarışa çıktı. Bu yarışlardan üçünde birinci olan Toprak, yedi kez de podyumda yer aldı ve yakaladığı yüzdeyle Superbike’da da başarılı olabileceğini gösterdi.

(İHA)