Trabzon’da yapılan ve 26 ilden lise takımının katıldığı Okulsporları Gençler Tenis Grup Birinciliği maçlarında büyük heyecan yaşandı.  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Beşirli Tenis Kompleksinde yapılan müsabakalarda kızlarda Trabzon, Samsun, İstanbul ve Erzurum, erkeklerde ise Ordu, İstanbul, Kayseri ve Trabzon ekipleri gruplarında birinci olarak önümüzdeki ay Mersin’de yapılacak olan Türkiye finallerine gitme hakkı kazandı.

Son derece zevkli ve çekişmeli müsabakalara sahne olan grup birinciliği müsabakalarına kızlarda Kars, Sivas, Ağrı, Van, Hakkari, Artvin, Ordu, Ardahan, Hatay, Trabzon, Erzurum, Samsun ve İstanbul, erkeklerde ise Trabzon, Hakkari,  Ardahan, İstanbul, Van, Ağrı, Kayseri, Erzurum, Bitlis, Ordu, Kars, Giresun ve Sivas temsilcileri katıldı. Sporseverlerin de ilgi gösterdiği maçlarda birbirinden yetenekli liseli gençlerin performansı büyük beğeni topladı.

Öğrencilerin eğitim döneminde sporla ilgilenmesinin derslere olumlu katkı yaptığının kanıtlandığını hatırlatan İl Müdürü Birdal Öztürk, “Yoğun ders programı arasında öğrenciler spor yaparak hem stres atıyor, hem de sağlıklı bir nesil yetişiyor” derken, Beşirli Spor Kompleksi Sorumlusu Abdullah Cevahir de, “Türkiye’nin dört bir yanından Trabzon’a gelen öğrencilerimiz hem müsabaka keyfi ve heyecanı yaşadı, hem de yeni dostluklar kurdu” diye konuştu.

FİNALLERE VİZE ALANLAR

Nefes kesen maçların ardından kızlarda Erzurum İhsan Doğramacı Vakfı Özel Bilkent Lisesi, İstanbul Vehbi Koç Vakfı Özel Lisesi, Samsun Özel Final Lisesi ve Trabzon Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi takımı gruplarında şampiyon oldu. Erkeklerde ise Kayseri Keykubat Anadolu İmam Hatip Lisesi, Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi, Ordu Altınordu Özel Açı Anadolu Lisesi ve İstanbul Vehbi Koç Özel Lisesi takımları birinci olarak Türkiye Finallerine katılma vizesi aldı.