Trabzon’da ortaokullar arasında düzenlenen basketbol turnuvasında şampiyon belli oldu. Trabzon Gençlik ve Spor İl müdürlüğünce düzenlenen Okulsporları Basketbol Yıldız Kızlar İl Birinciliği müsabakaları tamamlandı. Hayri Gür Spor Salonunda yapılan müsabakalarda üstün bir performans gösteren Salacık Ortaokulu Kız Basketbol takımı kupanın sahibi oldu. Salacık ekibi Trabzon’u gruplarda temsil etme hakkı kazandı.

Çocuklara spor alışkanlığı kazandırıp hem sağlıklı, hem de sosyal bireylerin yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığının büyük önem verdiği Okulsporları müsabakaları tüm hızıyla sürüyor. Trabzon’da onlarca branşta yapılan turnuvalarda şampiyonlar yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Son olarak Hayri Gür Spor Salonunda yapılan Trabzon Okulsporları Basketbol Yıldız Kızlar İl Birinciliğinde zirvenin sahibi belli oldu.

Nefes kesen maçların ardında Salacık Ortaokulu kız öğrencilerinden oluşturan basketbol takımı başarılı bir performans göstererek şampiyonluğu elde ederken Y ol İş Ortaokulu ikinci, Özel Öncü Karadeniz Koleji üçüncü ve Işıklar Ortaokulu da turnuvayı dördüncü olarak tamamladı. Dereceye giren takımlara ödülleri, Spor Hizmetleri Şube Müdürü Yusuf Çebi, TOHM Koordinatörü Yasemin Köroğlu ile okul müdürleri tarafından verildi.

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Ozan Çetiner, Bakanlık olarak spor seferberliği başlattıklarının altını çizdi, “Hedef sadece yarışmak, kazanmak, kupa ve madalya almak değil. Hareketsiz yaşama son vermek, bedenen ve ruhen sağlıklı bir neslin yetişmesine katkıda bulunmak, onları zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırmak, sosyalleşmelerini sağlamak. Bu anlamda okulsporları müsabakaları çok önemli” diye konuştu.