Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün organizesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle düzenlenen Okul Sporları Genç Erkekler Futbol İl Birinciliği müsabakaları tamamlandı. 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi, başarılı bir performans ortaya koydu ve Trabzon şampiyonluğunu elde etti. Üst düzey liglerdeki heyecanı aratmayan, birbirinden yetenekli öğrencilerin katıldığı Okulsporları Genç Erkekler Futbol İl Birinciliği müsabakaları Şenol Güneş Kompleksi içindeki Akyazı-1 ve 2 sahalarında yapıldı. Her biri nefes kesen mücadeleleri çok sayıda öğrenci ve okul idarecileri de takip etti.

Bazı kulüplerin altyapı antrenörlerinin de izlediği karşılaşmalar sonunda şampiyon olan 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi futbol takımı, grup maçlarında Trabzon’u temsil etme hakkı kazandı. Turnuvanın favori ekiplerinden Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi ikincilikle yetinirken Trabzon Spor Lisesi üçüncü, Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi futbol  takımı da dördüncü oldu. Dereceye giren takımlara kupa ve madalyalarını Trabzon Gençlik ve Spor Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Yusuf Çebi ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Gülsüm Memiş Kaptanoğlu ile okul idarecileri verdi.

Trabzon’un futbolla özdeşleşmiş bir şehir olduğuna vurgu yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ozan Çetiner, “Trabzon birincisi olan 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi futbol takımı, daha önce Dünya Şampiyonu olmuştu. Futbolun önemli merkezlerinden biri olan Trabzon’un okul sporlarında bir kez daha büyük başarılara imza atacağından kuşkumuz yok. Çünkü şampiyon lisemizin çok iyi bir kadrosu var, yeni bir başarı konusunda umut doluyuz, Sporcuları ve öğretmenlerini kutluyorum ” diye konuştu.