61saat Haber Servisi -

Karate, boks gibi bilinen sporlara nazaran kendisini pek tanıtamayan Wushu gibi Uzakdoğu sporlarının da yapıldığı etkinlikte vatandaşlar kendi aralarında ‘’Wushu nedir’’ gibi tepkiler verdiler. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene; Trabzon Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Trabzon Kaymakamı Numan Hatipoğlu ve Spor İl Müdürü Bindal Öztürk’ün yanı sıra çok sayıda sporcu, sporcu velileri ve vatandaşlar katıldılar. İlk konuşmayı yapan Spor İl Müdürü Bindal Öztürk şu noktalara değindi:

Sporcularımız nazlı bayrağımızı dalgalandıracaktır

Trabzon spor şehrinde, mükemmel tesislerin olduğu bir ilde terlemeniz, yarışmanız, kazanmanız, yenilmeniz, farklı tecrübeler yaşamanız ve kendinize özgüveni kazanmanız için spor genel müdürlüğü tarafından 18 ilçemizde açılan bu spor okullarında sizin değerli velilerinizin sizi yönlendirmesiyle, çocuklarımız kendi yeteneklerini tecrübe edip bizim nazlı bayrağımızı uluslar arası arenada dalgalandıracaktır. Şimdi aramızda uluslar arası arenada başarılar kazanmış, bizim il spor merkezlerimizde yetişmiş Fatih Keleş arkadaşımız var.

Şampiyon Keleş: Ben de sizin gibiydim…

Öztürk’ün ardından söz alan Trabzonlu Dünya Şampiyonu Fatih Keleş konuşmasında şu sözlere yer verdi: Ben de sizin gibiydim, çalıştım inandım şimdi belli bir seviyedeyim. İnşallah bu gurur sizlere de nasip olur. Şimdiden başarılar diliyorum, teşekkürler.

Birey olduktan sonra şampiyonluk gelir

Vali Yardımcısı Nusret Şahin ise, sporun temel amacının iyi birey yetiştirme olduğuna dikkat çekti. Akıl ve beden sağlığı için spor önemli. Ama bizim gençlerimizi spora yönlendirmedeki temel amacımız onların sağlıklı birer birey olmaları. Zaten bundan sonra şampiyonluklar gelir. Burada aramızda Dünya ve Avrupa şampiyonlarımız var, inşallah sizlerin içinde de böyle şampiyonlar çıkacaktır. Teşekkür ediyorum.

Konuşmaların ardından Boks, Güreş, Judo, Wushu, Tekvando, Karate gibi birçok farklı branştan sporcunun gösterileri devam etkinlik halk tarafından da büyük izleyici kitlesi topladı. jimnastik, okçuluk, satranç gibi çeşitli branşlardan genç sporcuların katıldığı görüldü. Val,i yardımcısı kaymakam il müdür Antrenörler, öğrenciler ve konuklar katıldı.