SÜPER LİGE HAK KAZANDI

Süper Lig temsilcisi Ege Parla Konak Belediye Spor, Türkiye Hentbol Federasyonu tarafından daha önce duyurulan Lige Katılım Duyurusu gereğince Süper Lig’de yer alacak ekiplerin yatırması gereken 30 bin TL’lik katılım ücretinin ilk taksiti 10 bin TL’yi yatırmamıştı. Katılım ücretini yatırmayan Ege Parla Konak Belediye Spor lige alınmadı. Lige alınmayan İzmir ekibinin yerine ise Trabzon temsilcisi Zağnos Hentbol Kulübü çağırıldı. Geçtiğimiz sezon play-off’larda final grubuna kaldıktan sonra grubu 3’üncü tamamlayan Zağnos HK, Türkiye Bayanlar Hentbol Süper Ligi’ne yükselmeye hak kazanmıştı.

FEDARASYONDAN DAVET GELDİ

Federasyondan süper lige katılmaları yönünde davet bekleyen kırmızı-mavi-beyazlı ekip beklediği daveti aldı. Daha önceden Bayan Hentbol 1. Ligi için yatırdığı katılım ücretinin üzerine 8,5 bin TL’lik bir miktar daha ekleyen Zağnos, Süper Lig için gerekli olan 10 bin TL’lik katılım ücretini yatırarak resmi işlemlerini tamamladı. Önümüzde ki sezon Süper Lig’de mücadele verecek takımın Başkanı Haluk Selim ise yaşanan gelişmenin bekledikleri bir olay olduğunu ve Süper Lig için iyi bir kadro oluşturmaya çok önceden başladıklarını ifade etti.

 YÖNETİM ŞEKİLLENDİ

Zağnos Spor Kulübü çatısı altında ki Zağnos Hentbol Kulübü’nün yönetimi son halini aldı. İş adamı Haluk Selim’in başkanlık yapacağı takımda toplamda 10 yönetici yer aldı. Süper Lig’in yeni takımı Zağnos’un yeni yönetimi ise şu şekilde:

Haluk Selim/Başkan

Koray Turan/As Başkan

Cemil Genç/Başkan Yardımcısı

Serkan Aydın/Genel Sekreter

Abdülaziz Baş/Genel Sayman

Sami Karaman/Basın Sözcüsü

Sezgin Üstün/Tesis Sorumlusu

Adem Kahraman/Satın Alma ve Personel Sorumlusu

Osman Zaman/Yönetim Kurulu Üyesi

Savaş Şafak/ Yönetim Kurulu Üyesi

İrfan Tellioğlu/ Yönetim Kurulu Üyesi

URSAVAŞ KENDİNDEN EMİN

Zağnos Hentbol’un başarılı antrenörü Ahmet Rıza Ursavaş, Süper Lig’e alınmalarının ardından kısa bir açıklama yaptı. Açıklamasında Süper Ligi hak eden bir ekip olmalarına rağmen şanssız bir şekilde play-off final grubunu 3’üncü bitirdiklerine değinen Ursavaş; “Mevcut kadromuza birkaç yeni takviye ile güçlendirdik. Takımımız bu hafta içerisinde yeni sezon idmanlarına başlayacak. Antrenmanlarda eksik gördüğümüz yerlere takviyeler olacaktır. Bu takım Süper Lig’de de oynayabilecek kapasiteye sahip bir takım. Arkadaşlık ortamı da çok iyi olan bir takım. Hak ettiğimiz ligdeyiz” şeklinde konuştu.