Aksu, yaptığı açıklamada, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun, Erzincan-Trabzon Demiryolu Projesi ile ilgili 'Gümüşhane'ye gelindiğinde Trabzon'a gidilecekse Trabzon'a gidilir. Bu ülkenin kaynakları çarçur edilemez. Trabzon'da indirme bindirme yapılacaksa Tirebolu'ya gitmenin anlamı yok.' açıklamalarına tepki gösterdi. Giresun'un en az Trabzon kadar tarihi geçmişinin bulunduğunun altını çizen Aksu, projede en uygun güzergahın Tirebolu olduğunu savundu. 

"Tirebolu'dan Trabzon'a gitmeye gerek yok." diyen Aksu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Giresun'da 2 bin yıllık
tarihi geçmişe sahip Gemilerçekeği Limanı var. Günümüzde de Giresun Limanı boş ve atıl vaziyette durmaktadır. İndirme bindirme için en müsait konumdadır. Biz de bu limanın işler hale gelmesini istiyoruz. Zaten Trabzon Limanı hareketli, daha fazla yükü kaldıracak kapasitede değil." 

Demiryolu projesinde Giresun'a yeterince sahip çıkılmadığını da belirten Başkan Aksu, "Her yatırımda olduğu gibi demiryolu 
projesinde de by-pass edilmeye çalışılıyoruz. Çünkü bizim bakanımız yok, bürokraside güçlü değiliz. Bu nedenle de yeterince destek bulamıyoruz. Ancak biz yetkililerin adaletli davranmalarını istiyoruz. Rantabl bir proje düşünülüyorsa Gümüşhane-Tirebolu hattının en uygun olduğu bilimsel olarak ortadadır. Kaldı ki, Trabzon'un gündeminde bulunan güzergahtan demiryolu geçmesi halinde Trabzon'un doğusundaki ilçeler de by-pass edilmiş olacaktır. Demiryolu projesi ile sadece bir şehrin mi kalkınması hedefleniyor yoksa bölgesel kalkınma mı? Bunu sorgulamak ve iyi bilmek gerekiyor. Biz bölgesel kalkınmadan yanayız. Bu nedenle de bölgesel kalkınma da göz önünde bulundurularak enuygun güzergah yine Gümüşhane-Tirebolu'dur. Çünkü tarihsel süreçte ve realitede tarihi İpek Yolu'nunGümüşhane üzerinden gelen kolu sahile iniş için Harşıt Vadisi Havzası'nı kullanmıştır. O nedenle Gümüşhane üzerinden gelen yolun tarihsel güzergahı binlerce yılın deneyimiyle en ekonomik şekilde buhat olmuştur. Asıl amaç bölgesel kalkınmaysa binlerce yıldır deneyimsel olarak belirlenmiş olan bir ticaret hattını siz bir ilin menfaatleri için değiştirme hakkını hangi hakkaniyet ölçüsü içinde buluyorsunuz merak ediyorum." diye konuştu.