Trabzonspor ile TFF arasındaki ipler artık inceldiği yerden kopacak. Bordo – mavili yönetim bundan sonra hakkını her alanda arama kararı alırken, TFF aleyhine yapılacak açıklamaların dozunun artması bekleniyor.

Trabzonspor’da Zokora’ya verilen 3 maçlık cezanın 2 maça indirilmesinden sonra, Başkan Sadri Şener ile yönetim kurulu üyesi Tuncay Bekiroğlu’nun yaptıkları açıklamalar nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilmesi sinirleri iyice gerdi. TFF ile arası kötü olan Trabzonspor yönetimi, bundan sonraki süreçte her alanda kulübün haklarını arama kararı aldı. Aleyhinde daha sert açıklamaların yapılması beklenen TFF’nin, daha önce hazırlattığı, Etik Kurulu Raporu’nun açıklanması için her türlü baskının yapılacağı öğrenildi.

BEKİROĞLU: “CEZALAR BİZİ YILDIRMAZ, GÜÇLENDİRİR”

Fenerbahçe Başkan Vekili Nihat Özdemir’in önerdiği ve TFF’nin de sıcak baktığı, “Küme düşme kaldırılsın” önerisine kesinlikle karşı duracak olan Trabzonspor yönetimi adına konuşan Başkan Şener, “Bu gündemimize dahi girmez” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun Fenerbahçe yönetimi gibi davrandığını da iddia eden bordo – mavili yöneticiler, “TFF Başkanı Şampiyonlar Ligi’nde bir kere yanımızda olmadı. Neden çekindiği açıkça ortadaydı” dediler.

Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Bekiroglu da, “Hakkımızı yedirmeyeceğiz. Verilen cezalar bizi yıldırmaz, güçlendirir, daha da hırslandırır. Demek ki doğru yoldayız” diye konuştu.

“TRABZONSPOR SAHİPSİZ Mİ?”
Trabzon’dan yayın yapan yerel gazeteler, Fenerbahçe mağlubiyetinin ardından takıma sahip çıkarak, hakem Cüneyt Çakır’ı ve TFF’yi ağır bir dille eleştirdi. Taka Gazetesi, “Trabzonspor, Kadıköy’de onuruyla mücadele verdi ama Cüneyt Çakır’ı geçemedi” ve “Bu maçta irdelenmeli” başlıklarını attı. Karadeniz Gazetesi, “Bir kez daha görüldü ki, Federasyon ve hakemler istedikleri gibi vuruyor: Trabzonspor sahipsiz mi?” ve “Kırmızı kart Çakır’a” başlıklarını kullandı. İlkhaber Gazetesi, “Alıştık artık dert çekmeye” derken, Günebakış Gazetesi, “TFF, Türk futbolunun yüz akı Trabzonspor’u lime lime doğramaya çalışıyor, PFDK Fenerbahçe kimliği ile karar alıyor. Hakemlerde rolünü oynuyor: Acemi Senaryo”manşetini attı. Kuzey Ekspres Gazetesi de, “Kadıköy hatırası” ve Türksesi Gazetesi, “Trabzon’un işi duaya kaldı” başlıklarıyla Fenerbahçe mağlubiyetini okuyucularına duyurdu.