Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ın ev sahipliğinde düzenlenen Büyük Erkekler Dünya Boks Şampiyonası’nda 63,5 kg finalinde son Olimpiyat şampiyonu Kübalı boksör Andy Cruz Gomez’e mağlup olan ve gümüş madalya kazanarak çok önemli bir başarıya imza atan boksör Kerem Özmen, Trabzon'a  döndü.

14 yıl sonra Türkiye adına ilk kez final oynamış milli boksörü Trabzon Havalimanı'nda Gençlik Spor İlçe Müdürüğü yetkilileri, hocası Yalçın Aydın, ailei ve okul arkadaşları Türk Bayrakları ile karşıladı.

61saat'e açıklamalarda bulunan Yalçın Aydın ise gururlu olduklarını belirterek  "Öncelikle bugün havaalanına gelip sporcumuzun mutluluğuna ortak olan herkese çok teşekkür ederim.
Sporcumuzun milli takım adına 20 yıl üzerine Dünya Şampiyonasında final dövüşmesinden dolayı çok mutluyum.  Bu başarı kolay kazanılmadı biz Kerem’e inanıyorduk ancak ona inanmayıp ona milli takımda şans vermeyen  mevcut federasyon temsilcileri bugün alınan bu başarıdan utansınlar. Bu başarıda emeği geçen antrenör ve sporcu kardeşlerimize ayrıca teşekkür ederim. Hedefimiz 2024 olimpiyatlarında final oynayıp o altın madalyayı ülkemize ve şehrimize kazandırmak. Bu yolda çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi. 

Karşılama seremonisinin ardından Dünya ikincisi boksör Kerem Özmen ile alanda bulunanlar fotoğraf çektirdi.