Dünya Liselerarası HentbolŞampiyonası 2014 yılındaTrabzon'da gerçekleştirilecek. 

Dünya Liselerarası HentbolŞampiyonası'nın düzenlenmesi için incelemelerde bulunmak üzereTrabzon'a gelen Uluslararası OkulSporları Federasyonu (ISF) Genel Sekreteri Jan Coolen, ISF HentbolTeknik Komite Başkanı Tom Christensen, Okul SporlarıFederasyonu Başkanı Ayhan Pala ve Okul Sporları Federasyonu üyeleri, incelemelerinin ardındanTrabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi. 
YETERLİLİĞE SAHİP
Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala, Trabzon'un 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nı başarılı bir şekildedüzenlediğini, Dünya Liselerarası Hentbol Şampiyonası'nı da düzenleyecek yeterliliğe sahip olduğunu belirtti. 
ISF Genel Sekreteri Jan Coolen ise iki gündür Trabzon'da çok sayıda tesiste incelemelerde bulunduklarını belirterek, "Şehir, hentbola sonuna kadar destek veriyor. Burada her türlü sportif koşulhazır. Trabzon, bu tür organizasyonları düzenleyecek tesis ve insan gücüne sahip" dedi. 
TRABZON BUNA HAZIR
ISF Hentbol Teknik Komite Başkanı Tom Christensen de, "Her turnuvamıza 24'er erkek ve kız takımlarıkatılıyor. Bunun için de yeterli salon ve altyapının bulunması gerekir. Trabzon'da yaptığımız incelemeler sonucunda bu salon ve altyapının hazır olduğunu gördük. Bazı ufak eksiklikler bulunuyor ama bunlar da çok rahatlıkla giderilebilir. Salonlar oldukça iyi. Yaptığımız inceleme ve görüşmelerden sonra 2014 yılında düzenlenecek olan Dünya Liselerarası Hentbol Şampiyonası'nın Trabzon'da yapılmasına karar verdik" ifadesini kullandı. Türkiye'nin dışında şampiyonaya Fransa ve Makedonya'nın da aday olduğu öğrenildi.