TRABZON (AA) - Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün hazırladığı "Geleceğin Yıldızları" Projesi'yle ilkokulda verilen sosyal etkinlik dersi kapsamında seçilen 4 pilot okuldan bin 200 öğrenciye 14 spor branşında eğitim veriliyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen projeyle çocuklara spor branşları öğretilerek başarılı, ahlaklı, olimpiyatlarda madalya kazanacak sporcular yetiştirilmesi hedefleniyor.

Proje kapsamında Trabzon'daki ilkokul ikinci sınıf öğrencilerine, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki spor salonlarında uzman antrenörler eşliğinde sporun temel unsurları öğretilip, öğrencilerin spora yatkınlık testleri yapılarak branşlaşmaları sağlanıyor.

Projede ilk olarak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak spor salonu olmayan 4 ilkokulu pilot okul seçti. İlkokullardaki projeye dahil edilen 2. sınıf düzeyindeki kız-erkek ve engelli öğrenci sayısı belirlendi.

Belirlenen öğrenci sayısından sonra 2015-2016 eğitim öğretim yılından projeye dahil edilen sınıfların ders programları, haftada iki gün 09.30-12.00, 12.30-15.00 saatleri arası sosyal etkinlik dersi olacak şekilde planlandı.

İlkokullardaki görevli öğretmen nezaretinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi ulaşım hizmetleriyle spor salonlarına taşıması yapılan öğrencilerin, spor il müdürlüğünce görevlendirilen uzman antrenörler tarafından takım ve bireysel spor branşlarında sporun temel alt yapısına yönelik çalışmalar yapıldı.

Bu çalışmalardan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu görevlilerince yapılan testler sonucunda belirlenen özelliklerine göre öğrenciler takım sporlarına ya da bireysel sporlara yönlendirildi.

Öğrencilerin yetenekleri tespit edildikten sonra yatkın oldukları spor dallarında kendilerini tanıma ve potansiyellerini fark etme imkanı sağlandı ve yetenekleri ortaya çıkarılarak uzman antrenörler eşliğinde doğru spor yapmaları ve müsabık sporcu olma yolunda yetişmeleri sağlandı.

- Öztürk: "Kötü alışkanlıklardan korunuyorlar"

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sportif ve sosyal tesislerin verimli bir şekilde kullanarak ilde bulunan ilkokul çağındaki çocukların spor alanında branşlarda uzman antrenörler eşliğinde doğru yöntem ve tekniklerle doğru araç gereç ile çalışmalarına imkan tanıdıklarını, böylelikle çocukları spor aracılığıyla kötü alışkanlıklardan koruyup geleceğin olimpiyatlarda madalya kazanacak sporcularını yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Öztürk, projeyle aynı zamanda obeziteyle mücadele ettiklerini belirterek, "Bu proje sayesinde öğrencilerin fiziksel, zihinsel ve sosyal yönden gelişmelerine destek olunuyor. Çalışma sonucunda çocuklarımızın boş zamanlarını daha etkin ve doğru kullanma alışkanlıklarını olumlu yönde geliştiriliyor. Böylece çocuklarımızın olumsuz yönelimlerden uzak durmuş olacak." dedi.

Çalışma sonucunda ildeki lisanslı sporcu sayısının artacağını aktaran Öztürk, "Proje kapsamında başarılı 200 öğrenciye lisans çıkarttık. Sportif yönde başarılı olan öğrencilerin yapılan branşlaşmalar sonucunda atletizm, badminton, basketbol, jimnastik, eskrim, hentbol, güreş, judo, karate, masa tenisi, satranç, tekvando, tenis ve yüzme branşlarında olimpiyatlarda madalya alabilecek öğrenci yetiştirdiğimize inanıyorum." ifadelerini kullandı.

- Aktaş: "Bu gruptan şampiyonlar çıkacaktır"

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde eskrim hocası Selami Aktaş, projenin amacının geleceğin olimpiyat sporcularını yetiştirmek için alt yapıyı oluşturmak olduğunu belirterek, "Türkiye adına olimpiyatlara başarılı olacak öğrenciler yetiştirme çabasındayız. Geleceğin olimpiyat şampiyonlarının bu gruptan çıkacağından ümitliyim." dedi.

Proje kapsamında çocuğunu yüzme salonuna getiren Fatma Sarı Akbulut ise projeden ilk zamanlar tereddütlerinin olduğunu belirterek, "Salonda çocuğuma eğitim verecek hocalar benle konuşunca ikna ettiler. Çok güzel bir proje, çocuğum bu sayede yüzmeyi öğreniyor." ifadelerini kullandı.