Yürüyüşe Vali Kızılcık’ın yanı sıra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda sporsever katıldı.

Açılışta konuşan Vali Kızılcık, ülkemizin önemli spor kentlerinden Trabzon’un spor altyapısı konusunda iyi bir altyapıya sahip olduğunu ifade ederek, “Ülkemizde 8 ilde düzenlenen Olimpik Gün koşusunun bir ayağı da ilimizde yapılıyor. Spor insanlarımızın sağlıklı yaşamları içinde son derece önemli. Ülkemizde spor altyapısı açısından önde gelen şehirlerinden olan Trabzon’umuzda tesislerimiz halkımızın faydalanması için hizmete açık. Bu tesislerden öğrencilerimizin faydalanması içinde gerekli çalışmaları yaptık ve faydalanıyorlar. Spor kenti olan Trabzon’umuzda önemli spor organizasyonlarına da ev sahipliği yapıyoruz. Herkesi sağlıklı yaşam için spor yapmaya davet ediyorum” dedi.

Vali Kızılcık tarafından verilen start ile sporcuların Trabzon yeni sahil yolundan başlayan yürüyüşü Beşirli kavşağında son buldu.