Trabzon’da 2011 yılında düzenlenen EYOF ( Avrupa Gençlik Olimpik oyunları)’ndan ardından Gymnasiade Olimpiyatları’na da ev sahibi olacağı öğrenildi.

Ancak bu olimpiyatın düzenlenmesinde Trabzon’da bürokratların ve siyasilerin istekli olmadığı iddia edildi.

EYOF Olimpiyatları’nda yaklaşık sporcularıyla birlikte 6 bin turistin şehre geldiği ifade edilirken 83 ülkenin aday olduğu Gymnasiade Olimpiyatları’nda bu sayının 15 bin turiste çıkacağı açıklandı.

'TRABZON'DA KİMSE SAHİP ÇIKMADI'

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Okul Sporları Federasyon Başkanı Ayhan Pala, Gymnasiade Olimpiyatları’na Trabzon’da siyasilerin sahip çıkmadığından yakınırken “Ancak tüm bu çabalarımızın yeterince destek görmemesinden büyük üzüntü duyuyoruz. Bu organizasyona katkı verenleri tam sayfa isimleriyle teşekkür ilanı vererek kamuoyuyla paylaşacağım. Hala bu organizasyonu Trabzon’a aldığım için soruşturma geçiriyorsam ve buna hangi partiden olursa olsun destek verilip bir dur denilmiyorsa, geri iade etmek de zor olmasa gerek” ifadelerini kullandı.

DÜNYA ONAYLADI, TRABZON DUYMAZDAN GELDİ

Trabzon’da uluslararası heyetin incelemelerde bulunduğunu söyleyen Pala, “ISF Başkanı ve yönetimini defalarca Trabzon’a getirdim. Tesisleri ve kenti gezdirdim, tarihi ve kültürel değerleri anlattık. Onlar bu organizasyonun Trabzon’da yapılmasını onaylarken kentin asıl sahiplerinden hala iyi niyet mektubu alamıyoruz” dedi.

ESNAFA 30 TRİLYONLUK KAZANÇ

Bu organizasyon ile Trabzon esnafının da kazanacağını söyleyen Pala, Kaybeden Trabzon’da esnafın cebine girecek 30 trilyonluk bir kaynak olacak. Kimse şu soruyu sormuyor? Diğer illerde gelecekte yapılacak organizasyonlar varken neden Trabzon’a kazandırılmış bir organizasyona karşı çıkılıyor” ifadelerini kullandı. 

(taka)