Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün ev sahipliğinde yapılan ve büyük ilgi gören Okulsporları Yıldızlar Basketbol Kız-Erkek Yarı Final müsabakaları da, birbirinden çekişmeli maçlara sahne oldu. 16 takımın katıldığı yarı final maçlarının ardından gruplarını birinci tamamlayan 4 takım, Türkiye finallerine katılma hakkı elde etti.

Hayri Gür Spor Salonu ile Yomra Spor Kompleksinde yapılan müsabakalar öncesinde düzenlenen açılış töreninde konuşan İl Müdürü Birdal Öztürk, “Bu tür organizasyonlarda bizi en çok mutlu eden olay, hem başarılı, hem yetenekli, derslerin yanı sıra sporla da iç içe, karakterli bir nesle ev sahipliği yapmak. Yakın gelecekte hem eğitim, hem de sportif başarılara damga vuracaklarına inandığımız öğrencilerimiz burada hem yarışıyor, hem yeni dostluklar kuruyor.” dedi.

Önce il, sonra da bölge müsabakalarında birinci olarak yarı finallere katılan 8’i kız toplam 16 okul takımın yer aldığı turnuvadaki sporcular için, “Pırıl pırıl bir nesil” ifadesini kullanan Ortahisar Milli Eğitim İlçe Müdürü Gülsüm Memişoğlu da, “Sporun derslere olumlu katkısı kanıtlanmış, bu yüzden yoğun ders programı arasında spor yapan çocuklarımızı şanslı görüyorum.  Burada hem başarılı, hem sağlıklı bir nesille bir arada bulunduğumuzu biliyorum” diye konuştu.

TÜRKİYE FİNALLERİNE KATILACAKLAR

Dört gün süren müsabakaların ardından iki grup halinde oynanan kızlar maçları sonunda TED Ankara Koleji Vakfı Özel Ortaokulu ile Ankara Özel Arı Ortaokulu gruplarını birinci olarak tamamladı. Çetin mücadelelerin oynandığı erkekler maçlarında ise İstanbul Cihangir Ortaokulu ile İstanbul Bahçeşehir Koleji Basketbol takımları grup birincisi oldu. Bu dört takım, 1-5 Mayıs tarihleri arasında Karabük’te yapılacak olan Türkiye finallerine katılma hakkı elde etti.