Mersin`den Kıbrıs`a kadar yüzerek en uzun mesafe yüzme rekorunu elinde bulunduran 37 yaşındaki rekortmen yüzücü Alper Sunaçoğlu`nun hedefi şimde de Trabzon`dan Samsun`a kadar yüzmek. Şişli Belediyesi`nin sponsorluğunda 14 Mayıs Pazartesi günü saat 12.00`de Trabzon`un Akçaabat İlçesi Akçakale Beldesi plajından denize girecek olan Alper Sunaçoğlu, 19 Mayıs tarihinde saat 12.00`de Samsun`da karaya çıkacak.

AMACI 2 REKOR KIRMAK

Bu yıl Gençlik ve Spor Bayramı`nı farklı bir şekilde kutlamayı, Atatürk`ü farklı bir şekilde anmayı istediklerini belirten Alper Sunaçoğlu, "Karadan 5 - 6 mil açıkta, denizden Samsun`a yüzerek kutlama fikri oluştu. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de, hassasiyetle projemize sahip çıktı ve destek oldu" dedi. Sunaçoğlu, 5 gün sürecek parkuru 8 etaba ayırdıklarını da vurgulayarak, "İlk gün 30 kilometre, gece 40 kilometre yüzeceğim. Aralarda 2 - 3 saatlin dinlenme dilimleri olacak. Son 100 kilometreyi ise durmaksızın yüzmeyi planlıyorum. İki yıl önce Mersin`den Kıbrıs`a kadar 78 kilometre yüzerek rekor kırmıştım. Bunu 100 kilometreye çıkarmayı deneceğim. Başarabilirsem hem durmaksızın yüzme rekorunu ülkemiz adına tescil edeceğim, hem de Trabzon`dan Samsun`a kadar 320 kilometre yüzerek tüm zamanların en uzun yüzme rekorunu Türk sporu adına tescil ettireceğim" ifadesini kullandı.

İlk iki etap sırasında yabancı sporcuların da kendisine eşlik edeceğini vurgulayan Sunaçoğlu, şunları söyledi:

"Geçen yıl İstanbul Boğazı`nı yüzerek geçen Ukraynalı engelli sporcu Olga Pasharok, 30 kilometrelik ilk etap boyunca bana eşlik edecek. Eğer bu mesafeyi tamamlayabilirse engelli klasmanında en uzun mesafe yüzme rekorunu kendi ve ülkesi adına tescil ettirecek. 40 kilometrelik ikinci etapta ise Ukraynalı ve Rus sporcular Karadeniz`de dostluk ve kardeşlik adına bana eşlik edecek. Daha sonraki mesafeleri tek başıma yüzeceğim."

Sunaçoğlu, Trabzon - Samsun arasında akıntı uzmanı, doktor, masör, antrenör ve fizyoterapist gibi kişilerin bulunduğu 8 kişilik ekibinin de bin tekne ile kendisine eşlik edeceğini, dinlenme sırasında da tekneye çıkacağını söyledi.