Avrupa 7 Yaş Kızlar Satranç Şampiyonası’nda 2. olan ve geçtiğimiz günlerde bu başarısı nedeniyle Trabzon’da da ödüllendirilen ilkokul 2. sınıf öğrencisi Yağmur Eraslan’ın bu şampiyonaya katılmak için yarıştığı Antalya Kemer’de düzenlenen Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası’nda ağlayan rakibine üzülerek oyunun berabere bitmesine razı olduğu ortaya çıktı.

Trabzon Cumhuriyet İlköğretim Okulu 2-D sınıfı öğrencisi olan Yağmur Eraslan’ın Avrupa 7 Yaş Kızlar Satranç Şampiyonası’nda kazandığı 2.’lik ödülünü alırken, daha önce katıldığı Antalya’da düzenlenen Türkiye Küçükler Satranç Turnuvası’nda bilerek rakibi ile berabere kaldığı ortaya çıktı. 2. olduğu Avrupa Şampiyonası’ndan önce Antalya’da düzenlenen Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası’nda, üstün durumda olduğu Manisalı rakibinin yenileceği anlayıp ağlaması üzerine duruma üzülen Yağmur Eraslan, maçın berabere bitmesini sağlayıp şampiyonada yarım puanla ikinci olmayı kabul ederek fair-play örneği sergilemiş oldu.




Konu ile ilgili olarak konuşan 2. Sınıf öğrencisi Yağmur Eraslan, “Antalya’da katıldığım turnuvada rakibimden sayıca üstündüm, sonra birden kendisi ağlamaya başladı. Bende duruma üzülüp daha fazla ağlamaması için maçın berabere gelmesine razı oldum. Sonra katıldığım Avrupa Şampiyonası’nda ise 2. olmayı başardım” dedi.

Satranç hayatına çok küçük yaşta başlayan Yağmur Eraslan, yeteneğini ablası ve babasının satranç oyunlarını izleyerek keşfettiğini belirterek, “Ben kreşe giderken ablamla babam evde satranç oynarlardı. Bende onları izleyerek oyuna ilgi duydum. Daha sonra kreşte öğretmenimle satranç oynamaya başladım. Öğretmenim satrançtaki başarımı görünce beni turnuvalara götürdü sonra da başarılar kazanmaya başladım” diye konuştu.

Öte yandan yine Trabzonlu bir kız çocuğu olan Hilal Coşkuner, Trabzon Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün 2006 yılındaki Okullararası Kros İl Birinciliği yarışması sırasında 2 bin metrelik yarışın son 200 metresine önde girmiş, tam ipi göğüsleyeceği sırada hemen arkasında koşan Sibel Gül'ün yere düştüğünü görerek yarışı bırakarak arkadaşına yardım etmişti. Hilal yarışmada derece alamamış ama Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından aday gösterildiği 2006 Dünya Fair Play ödülüne layık görülmüştü.