Erkekler Hentbol Süper Ligi'nde mücadele eden Trabzonspor'un antrenörü Ahmet Kaynak, hasta yatağından kalkarak hafta sonundaki İzmir Büyükşehir Belediyesi maçında takımının başında sahaya çıktı.

Trabzonspor'da 5 yıldır görev yapan Ahmet Kaynak, 34 yılı antrenör olmak üzere 36 yıldır ilgilendiği hentbola adeta hayatını adadı. 55 yaşında ve 130 kilogram olan şeker ve tansiyon hastası Kaynak, son dönemlerde şikayetlerinin artması üzerine Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde tedavi altına alındı.

'Duş alacağım' dedi
Yaklaşık 1 hafta burada tedavi gören Kaynak, ekonomik olarak küçük bir bütçeyle mücadele eden ve ligde zor günler geçiren takımının yalnız kalmasına dayanamayarak çok önemli gördüğü İzmir Büyükşehir Belediyespor maçı için doktorundan 'duş almak' için evine gideceğini söyleyerek izin aldı.  

Cumartesi sabahı hasta yatağından kalkarak maçın oynanacağı 19 Mayıs Spor Salonu'na giden Kaynak, takımının başında sahaya çıktı.

Saha kenarında oyuncularına sık sık uyarılarda bulunan ve heyecandan zaman zaman oturduğu yerden kalkan Kaynak, takımının 31-23 kazandığı karşılaşmada oyuncularına verdiği destekle galibiyette önemli rol oynadı.

Karşılaşmanın ardından evine giden Kaynak, giysilerini de aldıktan sonra hastaneye dönerek tedavisini sürdürdü.
Bordo-mavili takımın çalıştırıcısının en büyük isteği, bu hafta sonuna kadar tedavisinin tamamlanması ve Konya deplasmanda oynanacak karşılaşmaya otobüsle de olsa gitmek.

'Sadece 1 maç gidemedim'
Kaynak, 34 yıllık antrenörlük hayatında sadece Bursa Nilüfer Belediyespor ile deplasmanda oynanan karşılaşmaya rahatsızlığı nedeniyle gidemediğini, onun haricinde tüm maçlarda takımının yanında olduğunu belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediyespor maçında takımının kendisine çok ihtiyacı olduğunu söyleyen Kaynak, "Çok zor bir dönemden geçiyorduk. Sezon başından beri sıkıntılar çekiyoruz. Çok iyi kadromuz vardı ancak 2-3 oyuncu sakatlanınca puanlar kaybettik. İzmir Büyükşehir Belediyespor maçı çok önemliydi. Maçın da Trabzon'da oynanması tesadüf oldu, deplasmanda olsa hiç gidemezdim" dedi.

'Yaşamam için maçı kazanmam lazım'
Kaynak, doktorunun işinde çok ciddi olduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Onunla konuştuğum zaman, beni tedavi eder diye karar verdim. Cuma günü beni muayene etmeye geleceği zaman arkadaşlar dediler ki 'Sakın maça gideceğim deme, sana izin vermez, ondan habersiz gidersen bir daha buraya koymaz' dediler. Sohbet arasında konuşurken durumumun iyiye doğru gittiğini söyledi ama bana bir fırça daha attı. İki kelimeyle motive etti. Dedi ki 'Ahmet hoca, sen ne yapıyorsun. Bu Trabzonspor'un saha ihtiyacı var, sen kendine bakmıyorsun. Biraz kendine bak Trabzonspor, Trabzon için yaşaman lazım'. Ben de o zaman içimden 'benim yaşamam için maçı kazanmam lazım' dedim.  Doktorumdan 'Eve gidip duş alacağım, giysilerimi alacağım' diyerek izin aldım. İnşallah bu röportajı görmez ." 

'Hentbol benim ilacım'
Zor şartlarda Trabzonspor'da antrenörlük yaptığını ifade eden Kaynak, "Hentbol, bizim ilacımız. Bu işi para kazanmak için yapmıyoruz. Yeri geldi kazandık da ama yeri geldi cebimizden de verdik. Trabzon'da hentbol bitmesin diye mücadele verdik. Bize destek olsunlar. Hacıosmanoğlu geldikten sonra bir şeyler yaptı" dedi.

Kaynak, hasta olmasına karşın saha kenarında sakin duramamasına ilişkin ise "Hentbol, benim hayatımın bir parçası. Sahada gençleşiyorum. Hentbol benim ilacım. Kendimi bu sporun içinde iyi hissediyorum. Gelecek hafta da deplasman maçımız var. Perşembe günü taburcu olursam otobüsle de olsa giderim. Hentboldan ayrı kalmak istemiyorum" diye konuştu.