61SAAT SPOR SERVİSİ - Hasan Tüncel- Geçtiğimiz günlerde Almanya’da düzenlenen Avrupa Boks kemer koruma maçında şampiyonluğu elde eden Keleş, bugün Zorlu Grand Otel’de basın mensuplarıyla birlikte buluştu. Oldukça yoğun ilginin gösterildiği toplantıda Keleş çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"SENE SONUNDA HAZIR OLACAĞIM"

Bu başarının kolay olmadığını dile getiren şampiyon boksör,” Alışkın değilim bu durumlara. Amatörde  madalya aldıktan sonra İstiklal Marşını dinlemeye alıştık. İstiklal Marşı okununca 1-0 2-0 yenik başlıyorum. Duygulanıyorum. 2 ay buradaydım Rusya’ya gittim 1 ay kala Almanya’ya gittim. Yeni partnerlerim geldi. Herkesin bilmediği birşey vardı. İlk maçta hazır değildim. 4 raunddan sonra düşüş yaşadım. ben herkese moral veriyordum ama benim morale ihtiyacım vardı.  Defalarca kafa kafaya çarpıştık. Zor geçti . Şükürler olsun aldık. daha erken süreçteyiz. 11 maçın 3. 10 raundluk maçım  2018’de dünya şampiyonluk maçına çıkmak hedefim. 

Kolay maç yapıp vurduğumu yatırıp sizi kandırmaktansa eksiklerimi görüp onlar üzerinde çalışmak daha iyi. Önümüzdeki sene hazırlanmadan gidip 1. raunda nakavt olursam, eleştiriler beni çok yorar hazırlık sürecindeyim. Sene sonunda inşallah hazır olacağım. Dünya şampiyonluk maçı zor olacak. 

"TRABZON SİYASETİ SINIFTA KALDI"

Şampiyon boksör Keleş’in antrenörü Nazım Dalkıran ise “Herşeyenden önce bu günlere getiren babasına teşekkür etmek istiyorum. Fatih Keleş Trabzonspor’un gölgesinde kaldı. Fatih Keleş aynı anda 2 şampiyonluğu yaşan bir oyuncu kendisini kutluyorum. Ünvanını korudu. Bu çok çok büyük bir başarı. Yılmadan devam ettireceğiz.  Ona sahip çıkan Suat Hekimolu, Çavdaroğlu, Davulcuya, Soyyiğit’e de teşekkür ediyorum. Çıtayı biraz daha yükselttiler. Trabzon’u en iyi şekilde temsil edeceğini gösterdi. Nisan ayında kıtalararasının önünü açan maçı Trabzon’da yapmayı istiyoruz. Trabzon’da 3.5 saatlik canlı yayınlanacak. Trabzon’un tanıtımı için çok önemli bir durum. Bu kadar büyük bir başarı Trabzon siyaseti Fatih Keleş’i arayıp “hocam gurbette, İstiklal Marşını okutup sizi tebrik ediyoruz” böyle bir cümle duymadık. Bir tane bile.  Cumhurbaşkanımızın dediği "metal yorgunluk" devam ediyor. Fatih Keleş’e özenen binlerce genç var.  Boksörlerimiz var, hepsi öğretmen. Trabzon siyaseti sınıfta kalmıştır. Çok kırgınız inşallah bu durumu düzeltip sahip çıkarlar. Maddii olarak istemiyoruz manevi olarak sahip çıkmaları yeterli

SOYYİĞİT "SPONSORLAR İLE BU İŞ OLMAZ"

Şampiyon boksör Keleş'in sponsoru Trabzonlu iş adamı Temel Soyyiğit ise : Memleketimiz ve Fatih kardeşimiz için önemli bir gün. Başarısını kutlamak için buradayız. hocam gerekli şeyleri zaten söyledi. Fatih zor maçlara çıktı ben de kendisine destek olmak için bizzat oraya gidip izledim. Boks dünyası çok farklı bir dünya, futbol ile yatıp kalkınan bir şehirde boks çok farklı bir atmosfer. Çıtayı yükselttik dedi hocam yoksa geç kalınmış bir çıta mı bu şehirimizin artık boks ile de anılmasını istiyorum.

Fatih ile bu çıtayı atlayacağımızı düşünüyorum. 2018 yılında Trabzon’da güzel bir organiazsyon yapılması Trabzon şehrinin tanıtılması anlamında fayda sağlayacaktır. Sponsorlar ile bu işler olmaz her anlamda maddi ve manevi desteğe ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Fatih’in başarısında katkımız olduğu için gurur duyuyoruz. Şehir olarak bütünleşmemiz gerekiyor. Bundan sonra da Fatih gurur kaynağı olu

ÖZTÜRK "2018'DEN ONUR DUYACAĞIZ"

Gençlik Spor İl Müdürü Birdal Öztürk "Şehrimiz bir spor şehri uluslarası arenada bayrağımızı dalgalandırarak gururlandırmıştır. Bizim de boks sporuna şehrimizde çok önem vermemiz gerektiğini, üstün başarılar yapan boksörlerimizin bulunduğu bu şehiri Fatih kanıtlamıştır.

Fatih’e destek veren ailesinden sponsorlarına teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yaşantısında Trabzon şehrini en iyi temsil edeceğine inanıyorum. 2018 şampiyonası Trabzon’da yapılması  planlıyor. Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak yapmaktan onur duyacağım. Teşekkür ediyorum. "