18 yıldır verdiği emeklerin karşılığını alabilmek için önünde sadece 1 aylık bir süre var 

Türkiye Şampiyonu olarak Trabzon’un gururu olan Erhan Avrupa Şampiyonu olmak için antrenmanlarına başladı 

22-26 Mart 2019 tarihleri arasında Antalya-Anfaş’ta gerçekleşen Türkiye Vücut Geliştirme Ve Fıtness Şampiyonası Avrupa Milli Takım Seçmelerine Trabzonlu sporcu damgasını vurdu. Trabzon’dan 16 sporcunun da katıldığı müsabakalarda 85 Kilo Büyük Hard Erkekler kategorisinde altın madalyayı kazanan Erhan Okay, Mayıs ayında İspanya’da gerçekleşecek olan Avrupa Vücut Geliştirme Ve Fıtness Şampiyonası için Ay Yıldızlı armayı göğsüne takmayı başardı. 

Yaklaşık 17-18 yıldır Vücut Geliştirme sporu ile uğraşan ve son 5 yıldır profesyonel olarak yarışmalara giden Erhan Okay, en büyük hayali olan Avrupa Şampiyonası için destek istiyor. Hayat hikayesini TAKA Gazetesi’ne anlatan Erhan, mayıs ayının ilk haftasında gerçekleşecek olan şampiyona için hazırlıklarını sürdürürken geçtiğimiz sezon da aynı başarıyı elde etmiş ancak maddi olanaksızlıklar doğrultusunda gidemeyerek hayallerini bir sene daha ertelemek zorunda kalmıştı. İşte Erhan Okay iler gerçekleştirdiğimiz başarı dolu bir hayatın hikayesi. 

Vücut geliştirme sporcusu olarak Erhan Okay kimdir?
34 yaşındayım. 17-18 yıldır bu spor ile kendimi arıyorum. Son 5 yıldır bu sporu profesyonel olarak yapıyorum. İlk gitmiş olduğum yarımadan Türkiye üçüncülüğü elde etmiştim son iki yarışımda da Türkiye Şampiyonu oldum. En büyük hayalim Avrupa Şampiyonu olabilmek. Bu doğrultuda çalışmalarımı sürdürüyorum. 

17-18 yıldır bu sporu yapmandaki en büyük etken nedir?
Rocky filmiyle büyüdüm. Sylvester Stallone’yi gördüğümde acaba benim de böyle bir vücudum olabilir mi diye hep düşünürdüm. Çok imreniyordum. İşin içerisine girdiğimde bu spora aşık oldum. Ay Yıldızlı armayı göğsüme takabilme hakkını kazandım. Demek ki doğru yoldayım. Allah’a şükür başarabilmemin gururunu yaşıyorum. 

İlk salona girdiğin anı hatırlıyor musun?
Oyuncağı elinden alınan çocuğun tekrar oyuncağına kavuşması gibi.. Kendimi çok huzurlu hissetmiştim. Ömer Şahap Eyüpoğlu’na ait Melissa Spor Salonu’na gitmiştim. Trabzon’da profesyonel vücut geliştirme sporunu yapanların çok yüksek oranı da orada ter dökmüştür. Sağ olsun kendisi de bize çok yardımcı oldu. Zaten büyün yarışmalardan hep yanımda.. Bu sporda bir noktaya gelebilmişsem onun da katkıları çoktur. 

Çok masraflı bir spor yapıyorsun? Ortalama günlük harcaman ne kadar?
Protein tozları, vitaminler vs kullanmamız gereken öğünler ve günde ortalama 1.5 kilo kadar et yiyoruz. Pilavıdır, sebzesidir bunlar hep ekstra masraf. Günlük en az 100 TL gibi bir ek maliyet. Bizde “canım istemiyor, bugün şunu yiyebilir miyim, ya da bugün yemek yemeyeyim” deme lüksümüz yok. Keza bunun takviyeleri de var. O yüzden İspanya’ya gidebilmek için iyi hazırlanmam gerekiyor. Mayıs’ın ilk haftasında tartıya çıkacağım. Türkiye’yi Trabzon’u temsil edeceğim. Bakalım hayırlısı olsun. 

Vücut geliştirme senin için ne ifade ediyor? 
Yaşam tarzı. İnsanlar bizi bununla tanıdı. Girdiğimiz her yarışmada derece aldık. Bundan sonra da Allah sağlık verdiği müddetçe bu spordan koymayacağım. 3 tane madalyam var. İlk yarışıma 2016’da girdim. 3’üncü olmuştum. 2017’de ve 2019’da türkiye Şampiyonu oldum. Zaten oprofesyonel anlamada 3 yarış yaptım 3’ünde de madalya ile döndüm.  

Antrenman sürecin hakkında neler söylemek istersin?
Günde çift idman yapıyorum. Yaklaşık bu da 5 saatimi alıyor. 3 saat ağırlık, 2 saati kardiyo antrenmanı şeklinde. Bunu kısıtlı imkanlarla yapmak zorundayız Bu kısıtlı antrenman şekli de 1 bardak su 1.5 kilo et şeklinde. 

En büyük hayalin nedir?
Büyükler kategorisinde yarışmak istemiştim. Avrupa Şampiyonasına gitmeyi çok istemiştim. Sürekli bunun için mücadele ettim. Artık bu hayalime 1 aylık bir süre kaldı. Mayıs’ın ilk haftası İspanya’da derece almak için mücadele edeceğim. İstiklal Marşı’nım okutmaya çalışacağım. Kendi kategorimde Türkiye adına yarışacağım. 

İspanya’da nasıl bir kitle bekliyorsun. 
Öncelikle Avrupa Şampiyonasına Trabzon’dan 16 kişi gitti. Trabzon adına yarışan ve tek derece alan benim. En zor kategoride derece aldım. Şimdi ise Avrupa Şampiyonası.. Tüm ülkelerin en iyi sporcuları gelecek. Amerika’dan Nijerya’ya kadar gelecek. Türkiye adına ben gideceğim. 

Nasıl bir duygu?
Türkiye Şampiyonu olduğumda gerçekten çok duygulandım. Çok mutlu oldum. Trabzon’dan çok destek mesajları geldi. İnsanlar canlı olarak izledi. İnsanları mutlu ettiysem ne mutlu bana. 

Hayatında hiç olmayacak ya da olmuyor dediğin bir nokta oldu mu?
Kan şekerimin sıfıra yakın olduğu anları bilirim. Bayılma noktasına geldiğim çok an olmuştur. Ama başarmam gerekiyor. “Hayallerime ulaşabilmek için bunu yapmam gerekir” diye kendimi motive ederim. Başarmak isteyen sporcunun hayali o madalyayı boynuna asmaktır. O kupayı kaldırdığında yaşadığı duygularıdır. 3 saatlik ağırlık antrenmanında 20-30 ton gibi bir ağırlık kaldırmış oluyorum. Acı çektim aç karna 5 saat yüzde yüz konsantrasyonla yapmaya çalıştım. Sırf Türkiye Şampiyonu olup hayalim olan Hard kategorisinde Avrupa Şampiyonası’nda yarışmak ve madalya almak için. O anın hayalini hep kurdum. 

Eğer ki madalyayı alırsan kimlere armağan etmeyi planlıyorsun. 
Tüm Trabzon’a armağan edeceğim. Ay Yıldızlı bayrağı İspanya’da bir Trabzonlu açtı ve tüm Trabzon’a armağan olsun diyeceğim. Bunu yapmak için var gücümle çalışıyorum. 

Ömer Şahap Eyüpoğlu deyince aklına ne geliyor?
Benim için bir arkadaş bir dost bir antrenör.. Benimle birlikte aç durduğu günleri bilirim. Beraber yarışmalara gidince boyamdır hazırlanmamdır ısınmamdır vs her türlü antrenman programını o düzenliyor ben de antrenmanımı yapıyorum. 

Bu yarışmayı kazandıktan sonra neler yapacaksın. Yeniden bu kategori için mi yarışacaksın. 
Bu sporun en üst noktasına gideceğim. Bunun için hazırlanıyorum. Öncelikle Mayıs’ın ilk haftasında düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası’nda derece almam gerekiyor. Ardından da hem Türkiye Şampiyonluğu hem de bu kategoride yine Trabzon’a yakışan bir mücadele örneği ortaya koymak istiyorum. 

Bekarsın, evlendiğini hayal et. 50’li yaşlardasın. Hayatını kazandın. Hayat senin istediğin paralelde ilerlediğini düşün, çocukların etrafında bir dağ evindesin arkanda almış olduğun madalyalar vs vs vs.. Neler düşünüyorsun. Aklındaki film şeridini öğrenebilir miyim?
Her bir madalyamı aldığımdaki halimi düşünürüm. Aç karna vermiş olduğum mücadeleleri düşünürüm. 2017’de parasızlıktan gidemediğim Avrupa Şampiyonası’nı unutacağımı zannetmiyorum. Her birini çocuklarıma anlatır, onların spor ile hayat arasındaki bağı anlamaları için mücadele ederim. Acı çekmeden başarının gelmeyeceğini söylerdim herhalde. Aslında güzel bir hayal (gülerek)

Siz tüm yatırımınızı vücudunuza yapıyorsunuz. 6 aylık bir yarışma sürecinde bile yaklaşık 50-60 Bin TL gibi bir para gerekir. Şimdi ise önünde 1 aylık bir süreç var ve hayallerine ulaşma noktasındasın. Destek görüyor musun?
Önümde 1 aydan az bir süre kaldı ve 8-10 Bin TL gibi bir rakam gerekiyor. Bu yarışmadan kazansam da elde edebileceğim bir gelir olmayacak. Tamamen milli mesele.. Örneğin Türkiye Şampiyonu oldum herhangi bir gelirim de olmadı. Maddi anlamda bir artısı olmayan bir spor.. Ama konu artık benim bireysellikten uzaklaştı. Trabzon ve Türkiye’nin isminin zirvede yer alması için mücadele edeceğim. Siyasilerden veya büyük iş insanlarımızdan desteklerini bekliyorum. 

**

Vucut Geliştirme Bilek Güreşi ve Fıtnes Trabzon İl Temsilcisi Ömer Şahap Eyüpoğlu sporcusu için destek çağrısında bulundu  - Taka - ALİ OSMAN YÜRÜK

Daha önce gidemedik  destek  gelmezse gidemeyebiliriz 

15 yıldır sürekli gözetim altına aldığını sporcunuz Avrupa Şampiyonluğu’na gidiyor. Neler hissediyorsunuz?
2017-2018 sezonunda yine milli takıma hak kazanmamıza rağmen maddi olanaksızlıklar yüzünden gidemedik. Bu üçüncü defa milli takıma çağrılmamız olacak. Sponsor bulamadığımız taktirde yine gidemeyebiliriz. Erhan, 2002-2003 yılından beri benim diğer spor salonum olan Melissa Spor Salonu’nda spora başladı. Benim gözetimde çalışmalarını yürütüyor. Maddi olanaksızlıkları olmasaydı bugün Dünya ve Avrupa’da birçok başarıları alabilirdi. 

Biz Türkiye Şampiyonalarında elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Gerek beslenmesinde, gerek yarışmada yanında durarak varlığımızı o ve onun gibi sporculardan esirgememeye çalışıyoruz. Tüm planlamalarını biz yapıyoruz. Ne kadar yemek yiyecek kaç kilo ağırlık kaldıracak bunların hepsini biz yapıyoruz o idmanını yapıyor. 

Hele yarışma günleri tamamen göz önünde olması gerekir. İçeceği suyundan boyasına kadar ilgilenmeye çalışıyoruz. Maddi destek geldiğinde inanıyorum ki Avrupa’da dereceyle dönecektir. Ancak bu şekilde giderse gerçekten çok zor” ifadelerini kullandı.