Bu yıl  Ülkemizde yapılan Uluslararası Boğaziçi Karate şampiyonasında Veteranlar yaş kategorisinde Kata Branşında 3. olarak Milli Takım'da yarışmaya hak kazanan Ölmez. İstanbul'da gecen Hafta gerçekleştirilen 20. Balkan Büyükler ve Veteranlar karate şampiyonasına 38 yıllık Trabzon'lu Karate antrenörü Nizemettin Ölmez veteranlar 47- 54 yaş kategorisinde ferdi ve takım kata müsabakalarında Türk Milli Takımı adına yarıştı. Ölmez Ferdi Kata yarışmada 2 . olarak gümüş madalya  alırken, Takım Kata'da ise 3.lük kupasını  kazandı.
Nizemettin Ölmez milli forma ile kürsüye çıkmanın bambaşka bir duygu olduğunu belirterek,''Karatede 38 yıllık sporculuk ve antrenörlük geçmişim var gençlik yıllarımda milli formayı giymek bana nasip olmadı.Bu içinde kalan bir uhde idi .Milli formayı terletmek bana 50 yaşında nasip oldu.Bunun için bu yaşımda çok çalıştım.Spor yapmanın yaşı yok.İnsan kendine iyi baktığı müddetçe  her yaşata spor yapabilir. Kazandığım madalyaları hem ülkeme hem de Trabzon'a armağan ediyorum. Bu tüm sporculara ve geçlere örnek olsun''şeklinde konuştu.
Balkan Karate Federasyonu'na üye ülkelerin katılımıyla bu yıl İstanbul'da düzenlenen 20. Büyükler Balkan Karate ŞampiyonasınaTürkiye'nin yanı sıra Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Makedonya, Kosova, Karadağ, Romanya, Sırbistan ve Slovenya'dan 354 karateci mücadele etti. Halkalı Spor Salonu'nda ev sahipliği yaptığı şampiyonada Türk karateciler, bir altın, bir gümüş ve altın bronz madalya kazandı. Altı altın, iki gümüş ve üç bronz madalya elde eden Makedonya, genel klasmanın zirvesinde yer alırken; dört altın, üç gümüş ve bir bronz madalya ile Sırbistan da ikinci sırada yer aldı.