Trabzonspor Basketbol Kulübü, yeni sezona "Değişim başlıyor" sloganı ile başlarken bordo-mavililerin sezon boyunca giyeceği formalardan bir tanesi için yarışma başlatmıştı. Taraftarlara ve tasarımcılara yönelik yapılan yarışmaya tasarımcı kimliği adı altında farklı takım taraftarları da katılırken hakkaniyet sağlanması için finale kalan kişilerin isimleri jüri üyelerine gizli tutularak verildi. Ancak finale kalan bir tasarımcının hem Trabzonspor'a hem de Trabzonspor'un eski başkanına hakaret ettiği ortaya çıkınca yarışmadan atıldı. 
Bu durumu ise Trabzonspor Basketbol Kulübü Başkanı Abiş Hopikoğlu, yaptığı yazılı açıklama ile duyurdu... 

İşte o açıklama; “ 2017 – 2018 Basketbol sezonuna “Değişim Başlıyor” sloganı ile başlayan kulübümüz, sezon boyunca giyeceği formalardan bir tanesinin belirlenmesi maksadıyla “Hayalimdeki Forma” tasarım yarışmasını başlatmıştı. Bu yarışma tüm taraftarlarımıza ve tasarımcılara yönelik yapılmıştır. Bu ülkeye mal olmuş Trabzonspor markasının başlatmış olduğu bu yarışmaya elbette farklı takımların taraftarları da katılacaktır.

Yarışmada objektifliğin sağlanması adına tasarımcı isminin gizlenerek jüriye sunulması ve sadece tasarımın değerlendirilmesi sağlanmıştır.   Fakat tarafımıza ulaşan yeni bilgiler ışığında finale kalan tasarımcının kulübümüze ve kulübümüzün eski Başkanlarına yapmış olduğu hakaretlerin kabul edilmesi mümkün değildir.  Yaşanan bu olaylar sonucunda  mevzu bahis katılımcı ve  eserleri  yarışmadan diskalifiye edilmiştir. Trabzonspor Basketbol Kulübü’ne yakışır yeni  formalar tasarlayarak en kısa sürede  siz değerli  taraftarlarımızın beğenisine sunulacaktır”