TRABZON (AA) - Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda 1-0 yenildiği ilk maçın rövanşında yarın evinde Makedonya'nın Rabotnicki takımıyla karşı karşıya gelecek. 

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanacak ve saat 20.00'de başlayacak maçı, İskoç hakem Steven McLean yönetecek.

Bordo-mavililerin turu geçmesi için rakibi karşısında en az 2 farklı galibiyet alması gerekiyor. Karşılaşmada 90 dakikanın Trabzonspor'un 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlanması halinde ise karşılaşma 15'er dakikalık iki devre halinde oynanacak uzatmalara gidecek. Uzatma bölümlerinde skorda bir değişiklik olmazsa, tur atlayan tarafı seri penaltı atışları belirleyecek. 

İlk maçta elde ettiği avantajla Trabzon'da sahaya çıkacak Rabotnicki ise galibiyet ve beraberliklerin yanı sıra 1-0 haricindeki tüm tek farklı yenilgilerde turu atlayan taraf olacak ve Trabzonspor da Avrupa defterini erken kapatacak.

 

- Kadroda revizyon bekleniyor

 

Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze'nin, Makedonya’da oynanan ilk maçta istenilen futbolu sahaya yansıtamayan kadroda bazı değişikliklere gidebileceği belirtiliyor.

Bordo-mavililerin Makedonya kampında sportif direktör Süleyman Hurma ile yaşadığı tartışmanın ardından kamptan ayrılan ve ilk maçın kadrosunda yer almayan, geçtiğimiz günlerde özür dileyerek takımla çalışmalara yeniden başlayan kaleci Onur Recep Kıvrak'ın da ilk 11'de sahaya çıkacağı bildirildi.

Arveladze'nin ayrıca, sakatlığı tam olarak geçmeyen Mehmet Ekici’yi Rabotnicki karşısında riske etmeyebileceği öğrenildi.

Trabzonspor'un Rabotnicki karşısına Onur, Cavanda, Mustafa, Medjani, Alper, Aytaç, Constant, Erkan, Özer, Yusuf, Cardozo 11'i ile çıkması bekleniyor.

 

- Taraftara duyuru yapıldı

 

Trabzonspor'un yarın Rabotnicki ile oynayacağı müsabaka öncesi bordo-mavili kulüpten, taraftara duyuru yapıldı.

Duyuruda, TFF ve UEFA talimatları gereği statlarda meşale yakmanın, statlara yanıcı, yakıcı maddeler sokmanın, sahaya konfeti, su şişesi ve benzeri maddeler atmanın, koltuk kırma, merdiven boşluklarına oturma ve kötü tezahüratta bulunmanın kesinlikle yasak olduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, Trabzonspor'un daha önce oynadığı müsabakalarda taraftarlarının yaktığı meşalelerin yanı sıra rakip takımlara yönelik yapılan kötü tezahüratlar sebebiyle bordo-mavili kulübün ciddi oranda cezalar ödediği kaydedilerek, şu ifadeler kullanıldı:

"Bu cezalar her tekrarda katlanarak artmakta ve sonuç olarak daha da ağır boyutlara ulaşmaktadır. Ayrıca bu cezaların kulübümüze getireceği zararların yanı sıra, sebebiyet verenler de yasa gereği maddi ve manevi çok ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklardır. Tüm taraftarlarımızdan konuya gereken hassasiyeti göstermelerini ve takımımızı maç boyunca centilmence desteklemelerini bekliyoruz."