61SAAT SPOR SERVİSİ-Beko Basketbol ligi ekiplerinden Medical Park Trabzonspor’un Olağanüstü Genel Kurulu bugün gerçekleştirildi. Trabzonspor Futbol Akademisi Kadir Özcan Tesislerinde gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurula, çok sayıda Trabzonspor Basketbol takımı delegesi katılırken bordo-mavilileri futbol takımından hiçbir yöneticinin kongreye katılmaması ise dikkat çekti.
Genel Kurul öncesinde konuşan M.P Trabzonspor Başkanı Abiş Hopikoğlu, bordo-mavililerin önümüzde ki yıl zirveye oynayacağını kaydetti.
Kurucu başkan Saner Ayar ile geçen dönem bordo-mavilileri 2. Ligde lider yaparak Beko Basketbol Ligine çıkmasını sağlayan eski Başkan Mehmet Yiğit Alp’e teşekkür ederek başlayan Hopikoğlu, desteklerinden dolayı Medical Park Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Usta’ya da desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Basketbolda Trabzon şehrine tarihi başarılar yaşatmak için temeller attıklarını kaydeden Hopikoğlu, “Sizin teveccühünüz karşısında, tüm gücüm ve samimiyetimle bu şerefe nail olmaya çalıştım. Göreve geldiğimiz günden bu yana, ben ve ekip arkadaşlarım, gece gündüz demeden, Trabzon şehrine tarihi başarılar yaşatma adına temeller attık. Beko Basketbol Ligi'nde mücadele ettiğimiz ilk yılımızda, kulüp tarihinin galibiyet rekorunu kırıp, yine tarihte bir ilki gerçekleştirerek Avrupa Kupalarına katılma şansı elde ettik” dedi.

BİR ÇOK OLUMSUZLUKLAR YAŞANDI

İlk senede bir çok olumsuzluklar yaşadıklarını kaydeden Hopikoğlu, “Geçtiğimiz sezon içerisinde, başta sakatlıklar olmak üzere diğer bir takım olumsuz etkenler olmasaydı, ilk senemizde play-offa katılan bir ekip olurduk. Dediğimiz gibi; oldukça şanssız dönemlerden geçmiş olsak da, sezon içerisinde bizi ayakta tutan ana etken, çok çalışmamızın yanı sıra, teknik heyet ve profesyonel çalışanlarımız arasında oluşturulmuş aile bağlıdır.” Diye konuştu.

ALT YAPIDA DA ATILIM YAPILDI

Daha önceden basketbolda bordo-mavililerde basketbolda alt yapının bulunmadığına dikkat çeken Hapikoğlu, “Sadece A takımda değil; alt yapıda da ciddi atılımlar yaptık. Alt yapı diye bir kavram dahi ortada yokken, kısa zamanda gerçekleştirdiğimiz organizasyonla, alt yapıdaki tüm kategorilerde bölge şampiyonluğuna ulaştık. Genç takımımız Türkiye Şampiyonası’nda da boy gösterdi. Bu yıl, bu başarıların üzerine katarak Trabzon ve Türk basketboluna yetişmiş oyuncular kazandırmanın mücadelesini vereceğiz.” Dedi.



İNANCIM TAM

Sezon başında boş tribünlere oynadıklarını ancak sonrasında tribünlerin dolduğuna dikkat çeken Hopikoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:
Geçtiğimiz sezon başkanlığa seçildikten sonra 1. hedefimiz, şehrimizde basketbol kültürünü oluşturmaktı. Sezon başında boş tribünlere oynarken, sezon içerisinde tıklım tıklım dolan tribünlerimiz ve bu paralelde Trabzon halkının basketbola ilgisi, hedefimizi gerçekleştirdiğimizin somut örneği oldu. Trabzonspor Medical Parkın, Beko Basketbol Liginin kalıcı ve köklü kulüplerinden biri olması adına yol haritamızı belirledik; yaptığımız transferler, almış olduğumuz sonuçlar ve katetmiş olduğumuz mesafeyle de bunu başarabileceğimizi gösterdik.
Özellikle bu sezon, takımımızın ligde adından sıkça söz ettireceğine inanıyorum. Bütçemiz doğrultusunda, teknik heyetimizle adeta kasap kurarak ince eleyip sık dokuyarak yaptığımız transferler neticesinde oluşan takımımız, bu sezon play-off hedefini yakalayacaktır. Ayrıca, tarihimizde ilk kez mücadele edece4imiz EuroChallenge Cup'ta da tarihi bir başarı elde edeceğimize dair inancım tamdır. Geçtiğimiz sezon çeyrek final oynadığımız Türkiye Kupası'nda da bu yıl çıtayı daha da yükselteceğiz”

BU YIL TARİHİ BAŞARILAR YAZILACAK

Bu yıl camianın desteği ile tarihi başarılar yazmaya başlayacaklarını kaydeden Hopikoğlu, “Şunu bilesiniz ki; Elde ettiğimiz deneyimler çerçevesinde bizler, sizlerin teveccühüyle bu yıl da tarih yazmaya devam edeceğiz.  Trabzonspor’un bu yıl yaptığı Gani Nawal transferi, futbolda bir Drogba transferine eş değerdir.  Onun dışında Velickoviç  transfer ettik. Geçen yılın Türkiye Basketbol Ligi sayı ortalam kralını transfer ettik. Hedefimiz 3 kulvarda da Trabzonspor’u en iyi şekilde temsil etmek.” Diye konuştu.

İŞTE TRABZONSPOR'UN YENİ YÖNETİM KURULU