Beko Basktebol Ligi'nde sahasında Anadolu Efes'e 63-83 mağlup olan Trabzonspor'da moraller bozuk. Bu sezon yeniden Beko Basketbol Ligine çıkan ve oluşturduğu kadroyla güçlü bir takım kuran bordo-mavililerde beklenen sonuçların gelmemesi keyifleri kaçırdı. Alınan başarısız sonuçların ardından teknik adam değişikliğine giden Karadeniz ekibi önümüzdeki haftalara ise umutlu bakıyor.

Trabzonspor Basketbol Kulübü Başkan Yardımcısı Gökhan Saral, hazırlık maçlarında ve Türkiye Kupasındaki başaralı grafiğin ligin ilk 4. haftasına yansıtamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, "Bugün aldığımız saha sonuçları  bizi derinden üzse de, Trabzonspor basketbol takımını hedeflerine taşımakta kararlı bir ekibiz. Koyduğumuz hedeflerden uzaklaşmadık ve bunun için gereken bütün önlemleri almaya devam ediyoruz. İlk 3. haftada aldığımız sonuçların ardından hocamız Hasan Özmeriç ile yollarımızı ayırdık. Tecrübesine güvendiğimiz Hakan Demir'i Baş antrenörlük görevine getirdik. Sakatlanan önemli oyuncumuz Khalit Numan El-Amin’nin yerine yeni baş antrenörümüzün talep ve isteği onayı doğrultusunda Paul Stollu (guard) hızlıca transfer ettik. Bunun arifesinde Anadolu Efes gibi güçlü bir takımla oynadık. Yapılan kan değişikliğinin hemen sonuç vermesi beklemek hayalcilik olur. Hocamızın zamana ihtiyacı var. Kısa zamanda bir ivme yakalayacağımıza inanıyorum. Başta hocamız olmak üzere, oyuncularımıza güvenimiz tamdır" ifadesini kullandı.



Trabzonspor camiasının beklentilerini bildiklerini ve buna göre hareket ettiklerini belirten Saral, "Başta en büyük destekçimiz Muharrem Usta ve başkanımız Abiş Hopikoğlu'un koordinasyonuyla gecemizi, gündüzümüze katarak içinde bulunduğumuz sancılı süreçten çıkmanın gayreti içindeyiz. Başkanımız Hopikoğlu risk alma adına hiçbir sorumluluktan kaçınmayarak yerinde ve zamanında operasyonlarını yaparak takımımızın önünü her anlamda açmaktadır. Sorunları tespit noktasındaki kararlılığımız devam ediyor.

Sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz ama yaptığımız hamlelerin karşılığını alacağız. Zorlukları aşma ve üstesinden gelme noktasında yönetim kurulumuz çok kararlıdır ve bunları da aşacak güçte ve dirayetteyiz. Asıl olan Trabzonspor basketbol kulübümüz ve arması altında gösterdiğimiz kaliteli örnek istikrarlı mücadelemiz olmalıdır. Bununla birlikte borda mavi renklere ve kulübümüze gönül veren çok değerli taraftarlarımızın mutlu olabilmesidir.

Trabzonspor formasını terletme şansını yakalamış her oyuncumuzun da taşıdığı büyük sorumluluğu yerine getirmenin sonsuz gayreti ve istikrarı içerisinde olması gerektiğinin ve bizlerin yönetim kurulu olarak taşıdığımız sorumluluk gereği bu konunun sonsuz takipçisi olduğumuzu baş antrenörümüze müsabakalarda en iyi temsil edecek oyunculara şans vermesi konusunda tam yetkilendirdiğimiz bilinmesini isteriz. Önümüzdeki maçlarda çok kıymetli taraftarlarımızın ve camianın dinamiklerinin desteklerini bekliyoruz" dedi.