TRABZON (AA) - Spor Toto Süper Lig'de 19. hafta erteleme maçında Trabzonspor ile Beşiktaş arasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşma öncesi Ankara'da yaşanan terör saldırısına ortak tepki gösterildi.

İki takım da karşılaşma öncesi ısınmak için sahaya siyah tişörtlerle çıktı. Beşiktaşlı oyuncuların tişörtünde başı öne eğik kartal motifi bulunurken "anKARA" yazısına yer verildi. Bu sırada, Trabzonspor'un eski kaptanı Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin, tribünlerden büyük ilgi gördü. Isınmak için sahaya çıkan Tolga Zengin'e, bordo-mavili taraftarlar sevgi gösterisinde bulundu. Tolga da tribünleri selamladı.

Trabzonspor ve Beşiktaşlı futbolcular, seremoniye birlikte tuttukları "Teröre lanet olsun. anKARA" yazılı pankartla çıktı. Bordo-mavili futbolcular, forma kollarındaki siyah bantla mücadele ettiler.

- Bayraklı tepki

Trabzonspor yönetimi, Avni Aker Stadı kapılarında taraftarlarına yaklaşık 15 bin adet Türk bayrağı dağıttı.
Taraftarlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Vatan sana canım feda" sloganlarıyla tepkilerini dile getirdi.Bu arada basın tribündeki sıraların üzerine de Türk bayrağı asıldı.

-Umut'un acısı paylaşıldı
Trabzonspor yönetimi, Ankara'daki terör saldırısında babası Kemal Bulut'u kaybeden eski oyuncuları Umut Bulut'un da acısını paylaştı. Maraton tribününe "Başın sağolsun Umut Bulut, acın acımızdır" yazılı pankart asıldı. Maçtan önce stat hoparlörlerinden sadece "Memleketim" ve "Türkiyem" şarkıları çalındı.
- 6. dakikada "anKARA" pankartı
Karşılaşmanın 6. dakikasında maraton tribününde "anKARA" yazılı siyah pankartlar açıldı. Bu sırada bordo-mavili taraftarlar, tribünlerde Türk bayrakları sallayarak ve tezahüratlarla terörü kınadı. Taraftarlar, "Gönlümüz kapkara, seninleyiz Ankara" tezahüratı yaptı.
- Trabzonspor'da 7 eksik

Trabzonspor'da 24 Ocak'ta olumsuz hava ve saha şartları nedeniyle ertelenen maçtan sonra transfer edilen Bosingwa ve Akakpo, cezalı Aykut Demir, sakatlıkları bulunan Onur Recep Kıvrak, Mehmet Ekici ve Güray Vural ve Özer Hurmacı olmak üzere 7 futbolcu takımda yer almadı.

Teknik direktör Hami Mandıralı, Akakpo'nun yokluğunda stoperde Mustafa Yumlu'nun yanında Douglas'a görev verdi. Bosingwa'nın yerine sol kanatta Yusuf Erdoğan, görev yaptı.

- Çift forvetle sahaya çıktı

Trabzonspor, Beşiktaş karşısına çift forvet oyuncusuyla çıktı.

Teknik direktör Mandıralı, Sefa Yılmaz'ı yedek kulübesinde oturturken Cardozo ve Muhammet Demir'i hücumda görevlendirdi.

-Beşiktaş'ta da eksikler var

Beşiktaş'ta savunma oyuncuları Alexis Delgado ve Marcelo Guedes ile Ukraynalı file bekçisi Denys Boyko, maçın ertelendiği tarihte transferleri gerçekleşmediği için, Gökhan Töre de sakatlığı nedeniyle sahada yer almadı.

Karşılaşmanın ertelendiği tarihte siyah-beyazlı takımda ilk 11'in değişmez isimlerinden olan ancak daha sonra geçirdiği sakatlık nedeniyle sezonu kapayan Brezilyalı stoper Luiz Rhodolfo ile Çin'e transfer olan Ersan Adem Gülüm'ün yokluğunda teknik direktör Şenol Güneş, bu boşluğu Necip Uysal ile Dusko Tosic'e görev vererek doldurdu.

- Oğuzhan 11'de

Beşiktaş'ın Çaykur Rizespor ile oynadığı maçta geçirdiği sakatlık nedeniyle karşılaşmada forma giyemeyeceği açıklanan Oğuzhan Özyakup, sürpriz şekilde ilk 11'de yer aldı.

Son antrenmanda takımdan ayrı çalışan Oğuzhan'ın kendisini iyi hissettiğini teknik direktör Şenol Güneş'e söylemesi üzerine forma giydiği bildirildi. Sakatlığı geçmesine rağmen Çaykur Rizespor maçında riske edilmeyen Ricardo Quaresma ise Trabzonspor karşısında sahada yer alırken Olcay Şahan yedek kulübesine çekildi.

-Güneş'e Trabzonspor'dan plaket

Hüseyin Avni Aker Stadı'na veda sezonu kapsamında Trabzonspor tarihine adını yazdıran efsane oyunculara "vefa plaketi" takdim eden Trabzonspor Kulübü, bu kapsamda siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş'e ve bordo-mavili takımın teknik direktörü Hami Mandıralı'nın da aralarında bulunduğu bazı isimlere plaket verdi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, maç öncesi boynuna Trabzonspor atkısı taktığı eski kaleci ve teknik direktörleri Güneş'e plaketini protokol tribünü önünde törenle takdim etti.

Trabzonspor ile teknik direktör olarak 4 lig şampiyonluğu yaşayan Ahmet Suat Özyazıcı ile Ali Kemal Denizci, Serdar Bali, Bekir Barçın, Hüseyin Tok, Necati Özçağlayan, Necdet Ergün ve Tuncay Soytürk'e de plaket verildi.

-Beşiktaş yönetimine yemek

Trabzonspor Yönetim Kurulu, Beşiktaş Kulübü Yönetim Kuruluna yemek verildi.

Yemeğe Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta ve yönetim kurulu üyeleri, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve siyah-beyazlı kulüp yöneticilerinin katıldığı bildirildi. İki kulüp yetkililerinin birbirine başarı dilediği, maç anısına hediyeler sunulduğu belirtildi.