İstanbul 1967 Trabzonsporlular Dernek Başkanı Hatayoğlu çok sert bir açıklama yaparak şike olaylarını değerlendirdi. İŞte Hatayoğlu'nun o açıklaması…

"3 Temmuz’dan bu yana Türk futbolu büyük bir imtihandan geçiyor. Seneler sonra, Türk futbolunun sırtındaki kamburları atacağını düşünerek umutlandık. Aradan 6 ay geçmesine rağmen, futboldaki kirli yapının eskisinden daha beter devam ettiğini görüyoruz. Şike yapan kulüplerin ligde masumane bir noktaya getirildiği, şikeli sürecin sanki tüm sorumlusunun Trabzonspor’muş gibi bir durum oluşturuldu.

TÜM FATURAYI TRABZON'A KESİYORLAR 

Altı aydır karar alamayan federasyon futboldaki tüm faturayı Trabzonspor’a kesiyor. Hakem hataları eskisinden daha beter devam ediyor. Değişen ne oldu? Hani futbol temizleniyordu. Futbolun temizlenmesinden geçtik, sistematik şekilde Trabzonspor aleyhine yok etme politikası güdülüyor. Bu federasyon, 3 İstanbul takımının dümen suyundadır. Bu artık gün gibi ortadadır. Bu federasyon şike yapan Fenerbahçe, Beşiktaş ve adı şikeye karışan diğer takımları kurtarmak için seçtirilmiştir. Federasyon, Trabzonspor’a ceza verirken çok hızlı ama Fenerbahçe’ye karşı çok daha yumuşak geçişler yapıyor. Yönetmeliklerde saha kapatmanın da, yöneticilere verilen cezalar da açık açık yazmasına rağmen, her nedense ceza alması gerekenler cezalandırılmamaktadır.

BAŞKASINA YAPILSA...

Aynı fiilleri başka bir Anadolu kulübü işlediğinde ise hemen ceza kurulları işliyor. Fenerbahçe yönetimi federasyon aleyhine zehir zemberek açıklamalar yapıyor, ama tahkim kurulu duymuyor. Trabzonspor başkanı bana hakkımı verin diyor, hak mahrumiyeti cezasıyla cezalandırılıyor. Fenerbahçe taraftarının hem içerde hem de dışarda çıkardığı olaylar da görmezden geliniyor. Yani şu mu demek isteniyor; Fenerbahçe şike yaptı üzerine fazla gelmeyin. Bunu ima ediyorsanız o zaman şike yapan kulüpler hangi cezayı hak ediyorsa onu verin. Fenerbahçeli futbolcu kırmızı kart görürse 1 maç, Trabzonsporlu oyuncu görürse 3 maç. Eğer standartlar, kanunlar, kaideler, forma renklerine, şehirlere göre değişiyorsa, cesaretiniz varsa bunları da yönetmeliklerde yazın.

HERŞEYİN FARKINDAYIZ

Son sözümüz daha bitmedi. Trabzonspor camiası olarak herşeyin farkındayız. Sadece 1 sezon değil, şampiyonluğun çalındığı en az 5 sezon sayabiliriz size. Futbol kamuoyu neyin ne olduğunu biliyor. Kimin şikeli kupaları kimin emekle alınmış başarıları var herkes bilir. 1967 Trabzonsporlular Derneği olarak, sezon başı maçlara gitmeme tepkimizi devam ediyor, sonuna kadar da kararımızı değiştirmeyeceğiz. Lig Tv aboneliklerimizi iptal ettik. Yönetim kurulumuzun, maçlara gitmeme kararını destekliyoruz. Önerimiz, bu sezon ikinci yarıdan itibaren ligden çekilmektir. Bu ligde kalmamızın bir anlamı kalmamıştır."