TRABZON (AA) - Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, teknik direktör Ersun Yanal ve yönetim kurulu üyeleri, eski başkanlar, yöneticiler, cumhuriyet başsavcısı ve belediye başkanlarıyla Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Kulüp başkanı Usta, burada yaptığı konuşmada, katılımcılara teşekkür ederek, ''Trabzonspor bizi birleştiriyor. Trabzonspor hepimizin sevinci ve hüznü olan, vazgeçilmezimiz, hatta damarda akan kan ve ruhumuzla eş değer. Bu markanın bu seviyelere gelmesinde binlerce kişinin emeği var. Kulübümüze hizmet edip aramızdan ayrılanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Bu zamana kadar hizmette bulunanlara ise katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.'' ifadelerini kullandı.

Kulübün tarihinin 50 yıl gibi göründüğünü ifade eden Usta, ''Kulübümüzün tarihine baktığımızda 50 yıl gibi görünüyor ancak çok daha fazlası var. İnşallah bu marka nice 100 yıllar görecek. Bizler yönetim kurulu olarak değerli markamıza katkı sağlamak için çalışıyoruz. Sizleri bugün davet etmemizin önemli bir nedeni var. Kulübümüzün mevcut durumu bizi üzüyor ancak hiçbir şey sihirle düzelmiyor.'' diye konuştu.


- ''Hepimizin kol kola girmesi gerekmekte''


Başkan Usta, ''Böyle bir markanın buralarda olması kabul edilemez.'' diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Spor kulüpleri bazen bu durumları yaşar, ancak biz bu kadarını hiç görmedik. Büyük markalar düştüğü yerden hatalardan ders alarak kalkar. Bu ayağa kalkış tek başına olmaz. Bunu birlikte başarmalıyız. Sizlerin katkısı çok önemli. Bu kulübü ayağa kaldırmak ana misyonumuz olması lazım. Yönetim kurulumuz ve Ersun hocamızla birlikte Akyazı Spor Kompleksi'ni gezdik. Akyazı, içinde bulunduğumuz durumdan çıkabilmemiz için önemli bir itici güç olacaktır. Orada olağanüstü bir tesis var. Orada 20 yıl ihtiyacımızı karşılayabilecek yeni bir düzenleme için bütün projeler hazırlandı. Yeni bir çalışma içerisine gireceğiz. İnşallah cezamız bittiğinde sezona Akyazı'da devam edeceğiz.''

Tesislerin iyi olmasının yetmediğini de işaret eden Usta, ''Tesisiniz, altyapınız ne kadar iyi olursa olsun yetmez. Hepimizin kol kola girmesi gerekmekte. Başta biz yöneticiler olmak üzere herkesin fedakarlık yapması gerekiyor. Son 5 aydır bu kulüpteyiz. Artık yamayarak, tedavi ederek buradan çıkmak mümkün değil. Yeniden başlamak zorundayız. Bunun için önümüzde fırsat var.'' değerlendirmesinde bulundu.

Usta, bu sene bütçenin belirli olduğunu da vurgulayarak, ''Son yılların en düşük bütçesi ve biz bunu aşmayacağız. Bu sene karakterli oyuncu alacağız. Bu karakterle uyumlu olmayan hiç kimse bu kulüpte olmayacak. Elbette biz de hata yapacağız ancak kenetlenirsek bunu en aza indireceğiz. Ersun hocayla çok uzun süredir bu konuları tartışıyoruz ve kulübün sorunlarını biliyoruz. Umutluyuz. Doğrular bizi mutlaka iyi noktaya eriştirecektir.'' diye görüşlerini aktardı.


- Yanal: ''Takım oyununu camiamıza yayalım''


Teknik direktör Ersun Yanal ise Trabzonspor'un değerlerini çok iyi bildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Yönetim kurulumuzun bana güvenerek verdiği sorumluluğun bilincindeyim. Bizi zorlu bir süreç bekliyor. Bu zorlu sürecin altından kalkabilmek için öncelikle sizlere ihtiyacımız var. Herkesi kucaklamak ve herkesle birlikte olmak istiyoruz. Bu yolculuğun başında biraz direksiyonda olacağım, belki biraz yarı yolda kalmış arabayı iteceğim ama sonuçta sizsiz bunu yapamayacağım çünkü bu tek başına yapılacak bir iş değil. Takım oyunu.''

''Bu takım oyununu camiaya yayalım.'' diyen Yanal, ''Ben Trabzonlu değilim ama Trabzonspor'un ne kadar güçlü bir camia olduğunu biliyorum. Trabzonspor Türkiye'nin değeridir. Hep beraber bu değere değer katalım.'' ifadelerini kullandı.

Eski başkanlardan Özkan Sümer de zorlukların üstesinden gelmek için durum tespiti yapmak gerektiğini belirterek, ''Trabzonspor, kimliğini, kitlesini, kişiliğini, kaynaklarını kaybetmiş durumda. Her şeye yeniden başlamak lazım. Şimdi bir yaklaşım ortaya kondu. Umut ediyorum ki bu hamle başarılı olur.'' dedi.

Bordo-mavililerin eski başkanlarından Salih Erdem ise mevcut sıkıntıların aşılmasını temenni ederek, ''Bu konuda hocamıza büyük iş düşüyor. Trabzonspor geçmişte de böyle durumlar yaşadı ama bizler bunu aşmayı başardık. İnşallah bu dönemde de aynısı olur. Yönetim kurulumuza ve teknik direktörümüze başarılar dileriz.'' şeklinde konuştu.

Kuruculardan Sabit Sabır da kulübün başarısında en önemli etkenin yönetim kurulu olduğunu vurgulayarak, yönetim kuruluna çok iş düştüğünü kaydetti.