Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig’in ikinci yarısında yakaladığı çıkışı yarın deplasmanda oynayacağı Gaziantepspor karşısında da sürdürmek istiyor. İlk dört takım arasındaki yerini korumak isteyen bordo-mavililer sahadan 3 puanla ayrılması halinde ikinci yarıda 20 puan hedefine ulaşmış olacak.
Yarın deplasmanda Gaziantepspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor, teknik direktör Ersun Yanal ile ligin ikinci yarısında yakaladığı çıkışı sürdürmek istiyor. İlk dört takım arasındaki yerini korumak isteyen Karadeniz ekibi, yakaladığı yenilmezlik serisini sürdürerek maç eksiğiyle kaptırdığı koltuğunu da geri almayı planlıyor.

ERSUN YANAL 20 PUAN HEDEFİNİ TUTTURMAK İSTİYOR
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Spor Toto Süper Lig’e tamamen sarılma ve daha üst hedefleri kovulama adına çıkış noktası olarak belirlediği Gaziantepspor karşısında 20 puan hedefini tutturmak istiyor. Yaşanan sakatlıklar ve alınan kötü sonuçların ardından lige yeniden konsantre olan bordo-mavililer yapılan tüm çalışmaların yansımasını rakibi karşısında elde edeceği 3 puanla alarak yenilmezlik serisini sürdürmeyi planlıyonr. Karadeniz ekibi teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde ligin ikinci yarısında oynadığı 7 maçta 5 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti.

GAZİANTEPSPOR İLE 58. RANDEVU
Trabzonspor ile Gaziantepspor, Spor Toto Süper Lig’de yarın yapacakları maçla 58. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında ligde yapılan 57 maçta, bordo-mavililerin galibiyetlerde 30-12 üstünlüğü bulunuyor. Taraflar arasındaki 15 karşılaşma ise beraberlikle sona erdi. Söz konusu maçlarda Trabzonspor, rakip fileleri 105 kez havalandırdı, kalesinde ise 57 gol gördü.

GAZİANTEP’DEKİ MAÇLAR
Gaziantepspor, yarın Kamil Ocak Stadı’nda ağırlayacağı Trabzonspor ile sahasında yaptığı 28 maçta 11 galbiyet alırken, 9 maçı da kaybeti. 8 maçta ise berabere kaldı. Ev sahibi ekip rakip filelere 35 gol bırakırken, kalesinde 32 gol gördü.

FARKLI GALİBİYETLER
Trabzonspor, Gaziantepspor’u 1981-1982 ve 1996-1997 sezonunda 5-0, 1992-1993 sezonunda ise 6-2 yendi. Gaziantepspor ise Trabzonspor karşısında en farklı galibiyetini 2001-2002 sezonunda 5-2’lik skorla elde etti. Geçtiğimiz sezon iki takım arasında oynanan maçlarda Gaziantepspor evinde oynadığı maçı 3-2 kazanmış, Trabzon’daki maçı ise 2-1 kaybetmişti. Bu sezon ise Avni Aker’de oynanan maç 4-4’lük beraberlikle bitmişti.
(İHA)