TRABZON (AA) - Spor Toto Süper Lig'de sahasında Fenerbahçe'yi konuk eden Trabzonspor, savunmasında önemli eksikliklerle sahaya çıktı.

Bordo-mavili takımın savunmasında geçen hafta Gençlerbirliği maçında gördüğü sarı kart ile cezalı duruma düşen Mustafa Yumlu ile sakatlıkları bulunan Akakpo ve Cavanda, forma giyemedi.

Savunmanın sağında Salih Dursun, stoperde ise Aykut Demir'in yanında Bosingwa görev yaptı. Savunmanın solunda ise Musa Nizam forma giyen isim oldu.


- Kalede Onur, görev yaptı


Trabzonspor'da kalede Estaban'ın yerine Onur Recep Kıvrak, forma giydi.

Ligin en son 23. haftasındaki Osmanlıspor maçında oynayan ve daha sonra dizinden menüsküs ameliyatı olan Onur Recep Kıvrak, 7 maç sonra tekrar 11'deki formasına kavuşarak, kaptan olarak sahaya çıktı.

Bordo-mavili taraftarlar sahaya çıkan kaptanlarına sevgi gösterileriyle tezahüratta bulundu. Onur, taraftarların kendisini çağırması üzerine karşılaşmada yedek soyunan kaleci Estaban Alvarado ile tribünler önüne gitti.


-Salih Dursun, kırmızı kartın ardından ilk kez


Trabzonspor'da ligin 22. haftasında Galatasaray ile oynanılan maçta hakem Deniz Ateş Bitnel'e kırmızı kart göstermesinin ardından gündeme oturan Salih Dursun, savunmadaki eksikliklerin ardından ilk kez oynadı.

Galatasaray maçında aldığı 3 maçlık kırmızı kart cezasının ardından 5 maçta da görev yapamayan Salih Dursun, 8 maç sonra Fenerbahçe karşısında forma hasretini sonlandırdı.

Forvette ise Muhammet Demir ile görev alan Cardozo, 2 maç sonra 11'de sahaya çıktı. Geçen hafta oynayan futbolculardan Erkan Zengin yedek beklerken, Marin 18 kişilik kadroda yer almadı.


- Fenerbahçe'de değişiklik yok


Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira, geçen hafta ligde 4-1 kazandıkları Mersin İdmanyurdu maçının 11'inde değişiklik yapmadı.

Hafta içi Torku Konyaspor ile oynanılan Ziraat Türkiye Kupası'nda rotasyona giden Portekizli çalıştırıcı, Trabzonspor deplasmanında Galatasaray ve Mersin İdmanyurdu ile yaptıkları son 2 lig maçındaki kadroyu bozmadı.


- Fenerbahçe'ye tepki


Fenerbahçe Futbol Takımı, gece konakladığı otelden saat 18.20'de Hüseyin Avni Aker Stadı'na hareket etti.

Geniş güvenlik önlemleri altında stada gelen sarı-lacivertli takıma, protokol tribününe girişte bordo-mavili taraftarlar tezahüratlarla tepki gösterdi. Bordo-mavili taraftarlar, maçın hakemi Bülent Yıldırım'a da stat girişinde aynı şekilde tepkide bulundu.

Trabzonsporlu taraftarlar, ısınmak için sahaya çıkan Volkan Demirel'e tepki gösterdi. Kale arkası tribünündeki taraftarlar, Volkan Demirel'in bulunduğu yere az sayıda maytap ve su şişesi attı.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nın son sezonunda Trabzonspor tarihine adını yazdıran efsane oyunculara, "Vefa Plaketi" takdim törenlerine Fenerbahçe maçı öncesi de devam edildi. Eski bordo-mavili oyuncuları Tolunay Kafkas, Necmi Perekli, Soner Boz, Bahattin Güneş, Osman Özköylü, Semavi Uzun, Hasan Özer'in de bulunduğu bazı isimlere plaket verildi.


- Taraftar ilgisi


Trabzonspor taraftarları, karşılaşmaya oldukça ilgi gösterdi.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda bu sezon taraftar desteğinden fazla yararlanamayan bordo-mavililer, bu kez taraftarını arkasında buldu. 24 bin kişilik Hüseyin Avni Aker Stadı'nda misafir takım tribünü haricinde az yerde boşluklar gözlendi.

Trabzonsporlu futbolcular sahaya "Yetim gülerse, dünya güler" yazılı pankart ile çıktı. Trabzonspor taraftarları maç başlarken, "Unutturamazsınız, Susturamazsınız, Yıldıramazsınız, şike var, kumpas yok" yazılı pankart açtı.