TRABZON (AA) - SELÇUK KILIÇ - Spor Toto Süper Lig'de yarın sahasında Galatasaray'ı konuk edecek Trabzonspor'da forvet oyuncuları Oscar Cardozo büyük maçlarda, Dame N'Doye de bordo-mavili takımdaki ilk golünü atmak istiyor.

Trabzonspor'a geçen sezon başında Portekiz'in Benfica Kulübü'nden transfer edilen ve takımının Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray ile yaptığı maçlarda gol atmayı başaramayan Cardozo, bu şanssızlığına sarı-kırmızılı takım karşısında son vermeye çalışacak.

"Büyük baston" lakaplı oyuncu, bordo-mavili takım forması altında ilk sezonunda ligde 17, Avrupa kupalarında 1, Ziraat Türkiye Kupası'nda da 2 gol olmak üzere resmi maçlarda toplam 20 gol atma başarısı gösterdi. Bu sezon da ligde 2 gol atan Cardozo, toplam 22 golüne karşın İstanbul'un 3 büyük ekibi karşısında gol sevinci yaşayamadı.

-5 maçta gol atamadı

Oscar Cardozo, geçen sezon söz konusu rakipler karşısında 5 maçta görev yaptı.

Ligin ikinci haftasında Fenerbahçe ile Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan ve 0-0 sona eren karşılaşmada sakatlığı sebebiyle görev alamayan Paraguaylı futbolcu, daha sonra İstanbul'da 3-0 kazanılan Galatasaray maçında 87 dakika oyunda kalmasına karşın gol kaydedemedi.

Bordo-mavili takımın Beşiktaş'a Konya'da 3-0 mağlup olduğu karşılaşmada 90 dakika boyunca rakip fileleri havalandıramayan Cardozo, İstanbul 'da 0-0 biten Fenerbahçe maçında da 90 dakika sahada kalmasına karşın gol atma başarısı gösteremedi. 

Paraguaylı futbolcu, ligin 27. haftasında 83 dakika forma giydiği Galatasaray maçında ve Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Beşiktaş'ın 2-0 kazandığı maçta da 30 dakikaya gol sığdıramayarak büyük maçlarda golle tanışamadı.

Bu sezon ise ligin ikinci haftasında Beşiktaş maçında hiç süre alamayan Cardozo, sarı-kırmızılı takım karşısında bu hasretini gidermeye çalışacak.

-N'Doye'nin hiç golü yok

Trabzonspor'da sezon başında transfer edilen Dame N'Doye, bordo-mavili takım forması altında ilk golünü Galatasaray karşısında atmaya çalışacak.

Bu sezon ligde Bursaspor maçında 45, Beşiktaş, Akhisar Belediyespor ve Kayserispor maçlarında 90 dakika olmak üzere oynadığı 315 dakikada gol kaydedemeyen Senegalli futbolcu, Galatasaray maçında golle tanışmak için mücadele verecek.